RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Pășcănenii au donat sânge, au salvat vieți!

Peste 100 de donatori, până în orele 10.00, este bilanțul campaniei de donare organizate astăzi la Pașcani, de către Crucea Roșie. Activitatea aflată la a doua ediție a fost de bun augur, dacă judecăm după numărul celor care și-au manifestat dorința de a dona sânge.

Din solidaritate, bunătate sau fără un motiv anume, pășcănenii au dau curs invitației lansate de către Crucea Roșie și au venit să facă un bine semenilor aflați la nevoie. Din păcate, nu toată lumea a fost aptă să doneze și vorbim aici despre cei care nu au respectat acele cerințe anunțate în repetate rânduri de către organizatori.

  

“Actul de donare este foarte important. Dacă toate firmele din Pașcani ar lua exemplul societății Pakmaya, care a sponsorizat tot ceea ce avem astăzi aici, noi suntem disponibili oricând să chemăm echipa laboratorului de la Iași care să vină cu toată aparatura. Sângele ajunge la Centrul de Transfuzii Iași unde va fi prelucrat”, ne-a declarat doctor Viorel Pâslaru, președinte al Crucii Roșii, Subfiliala Pașcani.

Se pare că oamenii au înțeles că actul de donare de sânge este benefic atât pentru ei cât și pentru cei la care ajunge sângele lor. Astfel, mulți dintre aceștia au venit pentru prima dată la o activitate de acest gen, cu gândul că este o formă de ajutor a celor bolnavi a căror viață depinde de un strop de sânge. Alții s-au gândit la analizele gratuite pe care le-au putut face și astfel, numărul donatorilor a crescut.

“E pentru prima data când vin să donez. Mă gândesc la sănătatea copiilor. Am primit tratament și consultația gratuită, care au fost binevenite. Voi mai veni dacă se va mai organiza o astfel de campanie”, ne-a declarat Marian Ionică.

Câțiva dintre cei prezenți s-au arătat nemulțumiți de modul în care a fost organizată activitatea, în sensul în care unii au avut întâietate în fața altora. Se pare însă că este vorba despre o prioritizare prin lege, conform căreia, cadrele medicale și personalul MAI primează în astfel de situații.

“Nu se cheamă acțiune organizată, e prea mult spus. Este o încercare. N-am mai donat în Pașcani, dacă se va face tot așa, nici nu voi mai veni. Rompak are prioritate, Primăria are prioritate, MAI are prioritate, și noi ceilați stăm și așteptăm. Înțeleg că sunt sponsori, dar ar fi trebuit să organizeze puncte de recoltare la fiecare societate în parte”, a fost opinia Adinei Hilgard.

Reamintim că proiectul umanitar este realizat în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Iași, de către Subfiliala de Cruce Roșie din Pașcani, al cărei președinte este doctor Viorel Pâslaru și lider de tineret, purtător de cuvânt, Alexandru Florin Mihăeș. Sponsorul oficial al campaniei este Rompak.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Related posts

Epidemia de gripă uitată din urmă cu 85 de ani: au murit 46.000 de români

Redacția

7 pacienți nevaccinați, în stare gravă în secția ATI de la Spitalul Municipal Pașcani. Noul purtător de cuvânt al unității îndeamnă populația la vaccinare!

Marius Parteni

Cum se pot testa elevii pentru a reveni la școală, din ziua a opta după trecerea clasei în online. Cîmpeanu: Există trei situații

Redacția
Încarcă...