NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Pășcăneanul de 300 de kilograme urmează un regim sever, la Timișoara, pentru ca organele interne să poată face față unei intervenții chirurgicale

Bărbatul de 39 de ani din Paşcani, care cântăreşte peste 300 de kilograme, va fi supus mai multor investigaţii, timp de o săptămână, de medicii la  Spitalul Judeţean din Timişoara.

Specialiştii spun că şi sedentarismul, dar şi faptul că nu s-ar fi abţinut deloc de la mâncare, l-au făcut pe Robert să ajungă în această situaţie extremă. Deocamdată nu îl vor opera pentru că, pe primul loc este dieta extrem de strictă.

Robert Cogean spune că a trecut cu bine peste primele zile petrecute în Spitalul Judeţean din Timişoara şi că e pregătit să facă faţă atât regimului strict, cât şi intervenţiei.

  

Prin acest regim strict, chirurgii de la Timişoara speră ca ficatul lui Robert, care momentan cântăreşte în jur de 20 de kilograme, să se micşoreze, pentru a fi posibilă operaţia de micşorare a stomacului. În timpul operaţiei, chirurgii vor fi nevoiţi să ridice ficatul, pentru a ajunge la stomac, arată stirileprotv.ro.

Ciprian Duță, medic chirurg la Clinica de Chirurgie II a Spitalului Clinic Judeţean de Urgente Timişoara: „Nu înseamnă că, odată făcută intervenţia, acest pacient a scăpat de spitalizare. Înseamnă că începe un război în care modelarea corporală ulterioară este o luptă”.

Problemele lui Robert au început în 2000, când a urmat un tratament antidepresie şi a început să ia haotic în greutate. Situaţia lui a ajuns una disperată şi se gândeşte în fiecare clipă că nu mai apuca ziua de mâine. Zace la pat, se sufocă în somn şi are des atacuri de panică. Costurile tratamentului se ridică la 15.000 de euro şi vor fi suportate integral de Spitalul Judeţean Timişoara.

 (Sursa: stirileprotv.ro)

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

13 septembrie-Ziua Porților Deschise la subunitatea de pompieri Pașcani

Oana Cordoneanu

Cod roşu de nitraţi în judeţul Iaşi

Redacția

Peste 16.000 de copii români au ambii părinți plecați la muncă în străinătate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site