RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Hălăucești: Dependența de droguri tratată prin muncă

Persoanele dependente de droguri vor putea fi tratate prin muncă. Şeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) intenţionează deschiderea unui centru de tratament pentru dependenţii de droguri la Hălăuceşti.

În cadrul acestuia, tratamentul va fi bazat pe activităţi fizice, nu pe medicamente.

„Se folosesc în mod uzual diverse medicamente, substitute ale drogurilor. Terapia nu este întotdeauna eficientă, pentru că, rămânând în oraş, pacienţii sunt mai expuşi tentaţiilor. Ceea ce dorim să facem este un centru în care pacienţii să fie implicaţi în activităţi fizice care să-i ţină departe de droguri. Să facă mături, de exemplu, sau orice altceva“, a declarat comisarul şef Romică Ichim, directorul CRPECA. Centrul ar urma să fie amenajat în cadrul unui fost centru de plasament, pus la dispoziţia CRPECA de către Consiliul Judeţean.

  

Fondurile necesare amenajării şi dotării ar urma să fie obţinute printr-un proiect cu finanţare europeană derulat de Agenţia Naţională Antidrog.

Conform aprecierii lui Ichim, centrul ar putea fi deschis în aproximativ un an, urmând să găzduiască 100 de pacienţi. Tratamentul nu va fi gratuit, ci va fi suportat în bună parte de către pacienţi.
 
„Astfel de centre funcţionează foarte bine în alte ţări. Estimăm că pentru un pacient, costurile se vor ridica la aproximativ 500 de euro lunar. La cât costă însă drogurile pe care acesta le consumă în fiecare lună, cazarea într-un centru specializat nu ar fi prea scumpă. Suntem în discuţii avansate acum cu Universitatea de Medicină şi Farmacie, pentru a stabili o colaborare în ce priveşte personalul centrului“, a spus Ichim.
 
Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Statisticile sunt neiertătoare: Județul Iaşi, printre oraşele cu cei mai mulţi bolnavi de HIV-SIDA

Redacția

Cea mai geroasă dimineață din acest an. Minus 23 de grade la Obârşia Lotrului

Redacția

Sondaj: Unul din trei adolescenți din mediul rural spune că niciodată sau doar uneori este la fel de fericit precum ceilalți de vârsta lui

Redacția
Încarcă...