NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Parlamentul, fără instrumente pentru a-l sancționa pe deputatul Bălășoiu

Aurel Bălășoiu (ex-PSD), deputat implicat într-un scandal sexual, nu poate fi sancționat de Parlament sau lăsat fără mandat, neexistând instrumente la îndemâna Legislativului sau a electoratului de taxare a acestuia.

Aurel Bălășoiu poate sta fără griji în Parlament FOTO Arhivă personală / Facebook

Aurel Bălășoiu poate sta fără griji în Parlament FOTO Arhivă personală / Facebook

Toate prevederile parlamentare, fie că vorbim de Regulamentul Camerei Deputaților, Statutul deputaților și senatorilor sau Regulamentul ședințelor comunelor, nu furnizează niciun instrument prin care Legislativul să tragă la răspundere un deputat aflat în situaţia lui Aurel Bălășoiu, implicat într-un scandal sexual, posibil și cu minori, în urma căruia a fost exclus din PSD. Mai mult, nici prin Constituție nu sunt prevederi prin care mandatul de ales să fie pasibil de a fi încheiat mai devreme de 2024. Singurul mod de îndepărtare din funcție a lui Aurel Bălășoiu este demisia sa sau prin condamnarea definitivă la închisoare cu executare. Nici măcar o pedeapsă cu suspendare nu lasă fără mandat un parlamentar.

  

Ce sancțiuni pot fi date

Advertisements
Advertisements

Sancțiunile pentru aleșii din Legislativ: atenţionare verbală, chemarea la ordine, retragerea cuvântului, îndepărtarea din sală pe durata şedinţei, avertismentul scris, apoi diminuarea indemnizaţiei cu 10% pe o perioadă de maximum 3 luni pentru încălcarea legislaţiei privind conflictul de interese.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

LIVE Ziua 216 de război: NATO avertizează Rusia cu „consecințe grave” dacă va folosi arme nucleare / Ucraina continuă ofensiva la est de Izium / Defecțiuni la rețeaua de conducte Nord Stream. Kremlinul nu exclude un „sabotaj” / Medvedev: „Rusia are dreptul de a folosi arme nucleare. Cred că NATO nu va interveni”

Redacția

Congresul USR-PLUS: Echipa lui Dan Barna câștigă cele mai multe mandate în Biroul Național / Cătălin Drulă – cel mai votat dintre candidați, va fi vicepreședinte

Redacția

Niciun spital din judeţul Vaslui nu are autorizaţie de securitate la incendiu

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site