NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Părinții moderni le distrug viețile copiilor. Avertismentul unui specialist din Iași

Pornind de la datele unui studiu la nivel internaţional, care arată că unul din 5 copii actuali are o problemă psihiatrică, un specialist ieşean detaliază problema educaţiei celor mici în context actual. El dă vina în principal pe părinţi, şi mai puţin pe şcoală sau societate. Care sunt argumentele acestuia?

 

  

 

Relaţia dintre copii şi părinţi şi modul în care părinţii aleg să-şi educe copiii influenţează mai mult decât se crede îndeobşte sănătatea mintală a tinerilor, spun psihiatrii ieşeni. Ultimele statistici realizate la nivel internaţional, prezentate de specialiştii de la Institutul „Socola“ Iaşi, arată că un copil din cinci are o afecţiune psihiatrică, iar, în 2016, un copil din 36 era diagnosticat cu ADHD, conform Centrului pentru Control şi Prevenţia Bolilor din Statele Unite. De asemenea, se pare că depresia în rândul adolescenţilor a crescut cu 37%, astfel că, în luna noiembrie a anului 2016, de exemplu, rata sinuciderilor în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani era mai mare decât cea a deceselor survenite în urma accidentelor rutiere. Pornind de la aceste statistici, medicii ieşeni spun că vina nu este a şcolii sau a sistemului, aşa cum s-a crezut iniţial, ci a modului în care părinţii îşi tratează copiii.

„Problema o reprezintă însă părinţii. Aceştia îşi privează pruncii de bazele unei copilării sănătoase, cum ar fi o alimentaţie echilibrată şi un somn suficient, mişcare şi aer proaspăt, jocuri creative, comunicare, timp liber, obligaţiuni cu limite clar stabilite şi instrucţiuni descrise“, spune dr. Andreea Nester, medic specialist psihiatru al Institutului de Psihiatrie „Socola“ Iaşi.

Articol integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Șeful de la Eco Salubritate la un pas să pună în pericol viața pășcănenilor!

Marius Parteni

Iași, tot pe locul al doilea după București, în ciuda numărului mic de cazuri noi de COVID

Redacția

Curs de prim ajutor pre-medical la Pașcani

Diana Marcu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site