RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi, Nedelcu și Zanet au contractat servicii de furnizare a apei, curentului electric și a gazului pentru o entitate privată! Spațiu dat fără contract!

Foștii șefi ai Primăriei Municipiului Pașcani au demonstrat pe ultima sută de metri că pentru ei legea și proprietatea publică sunt reguli care pot fi încălcate, dacă scopul politic o cere. În plină campanie electorală, fostul primar, Dumitru Pantazi, a dat fără acordul Consiliului Local și fără a încheia un contract de închiriere, un spațiu Asociației de pensionari „Făclia”, condusă de consilierul PSD, la acea dată, Vasile Avrămiuc.

Asociația condusă de social democrat avea un spațiu închiriat de la RAGCL Pașcani, iar în imediata apropiere se afla, lăsată în nefolosire, fosta casierie a RAGCL. Spațiile se află pe strada Cuza Vodă nr.17, la parterul blocului A2 bis și sunt date în administrarea fostei regii. Cu toate acestea, primarul Dumitru Pantazi a solicitat și primit cheia de la spațiul nefolosit de RAGCL și a dat-o asociației de pensionari.

Un astfel de transfer al dreptului de folosință ar fi trebuit să urmeze mai multe etape legale. Preluarea spațiului de către Primărie de la RAGCL și mai apoi prin Hotărâre de Consiliu Local să fie dat spre folosința asociației de proprietari, contra unei chirii stabilite de legislativul local.

Mai mult, cum în urma intrării în faliment a RAGCL toate contractele de furnizare a curentului, gazului și apei de la spațiile pe care le administra regia au fost sistate, Asociația ”Făclia” a rămas fără utilități. Din nou, cu încălcarea legii și cu prejudicierea bugetului local, fostul primar Dumitru Pantazi, fostul administrator public Gică Zanet și fostul viceprimar Gabriela Nedelcu au semnat documente prin care Municipiul Pașcani a contractat serviciile de gaz, apă și electricitate pentru spațiul în care funcționează Asociația ”Făclia”. Sumele plătite de la bugetul local pentru aceste utilități nu sunt foarte mari, nedepășind 2.000 de lei, din septembrie și până acum.

  

Cu o nouă conducere a Primăriei, care a refuzat să plătească utilitățile pentru acel spațiu, Asociația ”Făclia” a demarat demersurile, conform lui Vasile Avrămiuc, de a transfera contractele de utilități pe numele său. Președintele asociației a recunoscut situația, dar a precizat că în alte orașe sprijinul acordat asociațiilor de pensionari este mult mai mare.

Contactată prin intermediul unui mesaj text, fostul viceprimar Gabriela Nedelcu a refuzat să dea un punct de vedere, motivând că mai întâi dorește să se documenteze pe această speță.

Gică Zanet, fostul administrator public al municipiului Pașcani, cel care a semnat contractul de furnizare a serviciului de apă, alături de fostul primar Dumitru Pantazi, nu a răspuns la interpelarea scrisă, deși mesajul trimis printr-o aplicație electronică apărea ca citit, și nici nu a răspuns apelurilor telefonice.

Același lucru s-a întâmplat și când am înceract să-l contactăm pe aceleași căi, pe fostul primar Dumitru Pantazi.

Related posts

Cîţu, la videoconferinţa cu prefecţii: ”Iarna să nu ne ia prin surprindere. Să ignoraţi situaţia politică. Oricine va fi la guvernare, veţi avea resurse”

Redacția

Licitație pentru reabilitarea străzii Gâștești

Redacția

Primăria Pașcani extinde rețeaua de gaz din municipiu! O singură firmă vrea contractul de 360.000 euro

Redacția
Încarcă...