RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi blochează activitatea consilierilor locali. Refuză să introducă pe ordinea de zi un proiect prin care municipiul poate obține 4 milioane euro

Dumitru Pantazi taie din start orice inițiativă a consilierilor din opoziție, cel mai probabil de frică să nu piardă capital de imagine. Primarul Pașcaniului nu va supune analizei legislativlului local proiectul de hotărâre inițiat de un consilier PP DD care face referire la construirea unui parc fotovoltaic (panouri solare). Intenția administrației locale a fost anunțată astăzi prin intermediul unui comunicat de presă.

Motivația este aceea că finanțarea europeană a unor astfel de proiecte se face pe Axa Prioritară 4 – Creșterea eficienței energiei și a siguranței în aprovizionare, sesiunea de accesare fiind închisă la această dată. “Ultima sesiune de accesare a fondurilor europene pentru valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi a avut loc în anul 2010, în perioada 4 ianuarie – 30 aprilie. În prezent linia pentru accesarea unor astfel de fonduri este, în continuare, închisă astfel că nici un proiect nu va primi finanțarea în anul 2013. Intenția domnului consilier Ioan Danu care a depus un proiect de hotărâre privind accesarea fondurilor europene, deși una lăudabilă, nu este una nouă la nivelul Primăriei. Prin urmare, pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului Local nu se vor supune spre dezbatere proiecte de hotărâre pe această temă”, se arată în comunicatul de presă.

În același comunicat se mai precizează faptul că Primăria a demarat discuții pentru realizarea unui parteneriat public-privat încă din anul 2010, dar nu s-a găsit un potențial partener privat cu care să se colaboreze.
Decizia primarului este una surprinzătoare întrucât proiectul de hotărâre a fost depus la secretariatul Primăriei pentru a fi introdus pe ordinea de zi a viitoarelor ședințe de Consiliu Local. Consilierul PP DD Ioan Danu s-a arătat mirat la aflarea acestei vești.

  

“Nici nu credeam că anul acesta vom obține fonduri. Eu am venit cu proiectul de hotărâre pentru a fi aprobat de Consiliul Local, iar ulterior să fie demarate procedurile de realizare și documentața care să fie trimise la minister până la finele anului. Sper să obținem finanțare în 2014”, a spus consilierul Danu.
Reamintim faptul că la registratura Primăriei a fost depus un proiect pentru realizarea unui parc fotovoltaic. Investiția se ridică la aproximativ 4 milioane de euro, iar Primăria ar trebui să susțină 2% din sumă. Locația unde ar urma să fie amenajat este pășunea de la Sodomeni.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie: “Solicit blocarea accesului la fondurile publice a tuturor partidelor și politicienilor care trădează interesul național, pentru a promova agenda Kremlinului, la Bucureşti”

Redacția

Drumul reabilitat între Lespezi și Vânători, precum și podul rutier de la Hărmănești recepționate în prezența lui Cristian Adomniței (FOTO)

Marius Parteni

Pintilie reorganizează CLP Ecoserv SRL: dispare Consiliul de Administrație, iar Leonard Ursu este dat afară

Răzvan Grecu
Încarcă...