NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi a demonstrat fără să vrea că se pot investi bani publici pe domeniul privat. Între 2007 și 2008 municipalitatea a plătit pierderile de apă ale cetățenilor de la bloc!

Inițiativa consilierilor liberali de a acorda un ajutor financiar asociațiilor de proprietari în vederea reabilitării subsolurilor inundate, a fost catalogată drept ilegală de primarul Dumitru Pantazi. Acesta a avut în conferința de presă pe care a susținut-o ieri o intervenție în care a încercat să demonstreze că nu se pot cheltui bani publici pe proprietatea privată.

„Noi avem o experiență cu Prest Serv Apa când printr-o Hotărâre de Consiliu s-a aprobat plata de la bugetul local a diferențelor dintre metrii cubi înregistrați la contoarele din apartamente și cei înregistrați pe apometru general. Știți foarte bine că întreaga sumă a fost  imputată PSA-ului pentru a o recupera de la cetățeni. Prest Serv Apa a trebuit să ne ramburseze banii nouă. Avem experiența asta”, a spus Dumitru Pantazi.

Jurnaliștii prezenți i-au atras atenția edilului că situația nu a fost după cum acesta a povestit, iar  primarul Dumitru Pantazi a revenit și s-a corectat, însă și de data asta a greșit.

„Scuze, scuze! Deci, Consiliul Local trebuia să plătească banii, factura a fost la Consiliul Local nu a fost onorată, dar nici nu a câștigat în instanță pe acest motiv că nu se puteau face cheltuieli pe domeniul privat”, a concluzionat primarul Dumitru Pantazi.

  

Realitatea este însă cu totul alta. Prest Serv Apa a câștigat procesul cu Primăria municipiului Pașcani și a pus poprire pe conturile municipalității. Suma totală a fost de aproximativ 900.000 de lei, iar banii au fost compensați în contul redevenței datorate de operator municipalității.

Cu alte cuvinte, instanțele de judecată din România au obligat Consiliul Local să achite banii către Prest Serv Apa, consumurile de apă făcute de cetățenii municipiului care locuiesc la bloc, ceea ce arată că indubitabil banii publici pot fi cheltuiți pe proprietatea privată a cetățenilor.

De altfel, niciunul dintre susținătorii acestei teorii, adusă în Pașcani de Apa Vital, nu a indicat nicodată o prevedere legală care ar interzice o astfel de practică.

Advertisements

Related posts

Locuri de parcare scoase la licitație în Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Vezi cum va fi vremea

Redacția

Primăria toaletează copacii, la cerere

Ema Roman
Încarcă...