NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Propunere ignorată: Primăria ține în funcțiune semafoarele de la Gară, cu riscul producerii unor evenimente grave! (DOC)

Viceprimarul municipiul Pașcani se încăpățânează să nu ia în considerare recomadările venite din partea Biroului Rutier Pașcani, cu privire la modul în care a fost realizată semaforizarea de pe străzile Gării cu Ceferiștilor, din intersecția de la Gară.

Măsurile transmise prin corespondență în acest sens, încă din luna decembrie 2019, au fost discutate de membrii Comisiei de Organizare a circulației rutiere abia astăzi. În adresa semnată de fostul șef al Biroului Rutier Pașcani, comisarul Daniel Vîrlan, este specificat:„Corpul de semafor tricolor pentru dirijarea vehiculelor montat pe strada Gării, direcția de mers către Lunca, amplasat înaintea trecerii de pietoni să fie dublat. Semaforul rutier amplasat în consolă, pe același sens de mers, va fi relocat pe stâlp , conform proiectului și va respecta normele de amplasare. Întreg proiectul va fi supus  avizării Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean. Până la obținerea avizului semafoarele din intersecția de la Gară, vor funcționa doar pe culoarea galben intermitent”.

Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului, președinta acestei comisii, a ignorat și astăzi mesajul cu privire la pericolele cu care se confruntă conducătorii auto și a propus inițial o măsură diferită.”Eu propun să invităm proiectantul acestor lucrări, care reprezintă o firmă specializată, să ne prezinte o soluție”, a subliniat viceprimarul Nedelcu.

Consilierul Marius Pintilie, membru în această comisie a susținut un alt aspect.„Eu spun să respectăm recomandarea Poliției Rutiere, iar de astăzi, de când terminăm ședința să fie pusă în aplicare măsura trecerii pe culoarea galben intermitent. Din ce am putut constata, vorbim de un pericol la care sunt expuși participanții la trafic”, a subliniat Marius Pintilie, consilier PNL.

O altă variantă propusă a fost aceea ca intersecția să rămână semaforizată până la remedierea problemelor , conform celor precizate de Vasile Avasiloaie, șeful Poliției Locale, dar să fie amplasat un indicator cu una din specificațiile „Oprire”, „Cedează Trecerea” sau „Stop” pe trotuarul spre Lunca, în intersecția străzilor Ceferiștilor cu Gării.       

Membrii comisiei de organizare  a circulației rutiere au votat propunerea de menținere în funcțiune a semafoarelor, mai puțin consilierul Marius Pintilie.

Comisarul de Poliție Daniel Vîrlan a recomandat încă de anul trecut închiderea acestor semafoare, întrucât circulația în intersecție este nesigură. Între timp, acesta s-a întors în cadrul Serviciului Rutier Iași, care va trebui să analizeze proiectul, pe care nu-l avizase, pentru că proiectantul plătit din bani publici nu a cerut acest lucru.

Recomandare Politie

loading...
Advertisements

Related posts

Dumitru Pantazi se numără printre cei mai bogați primari din județul Iași

Redacția

Contre între consilierii locali, pe subiectul constituirii unui organ consultativ în luarea deciziilor

Ema Roman

Sondaj: Care ar trebuie să fie prioritățile administrative ale anul 2019?

Marius Parteni
Încarcă...