NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Până la 400.000 de spectatori sunt așteptați în Florida pentru lansarea noii rachete NASA spre Lună

Prima lansare a rachetei SLS, pentru misiunea Artemis 1, se anunță a fi spectaculoasă, fiind cea mai puternică rachetă construită vreodată de agenția spațială americană. Evenimentul ar putea atrage până la 400.000 de persoane, potrivit autorităților locale, scrie AFP.

Artemis 1 pe rampa de lansareFoto: NASA

Centrul Spațial Kennedy, de unde va fi lansată, este închis publicului, dar spectatorii vor putea să o privească urcând pe cer și să-i audă vuietul de pe plajele din apropiere și din alte locuri.

  

“Îmi amintesc unele dintre aselenizările de când eram copil”, în timpul programului Apollo, a declarat Alberto Tirado pentru AFP, intervievat la Cocoa Beach cu o zi înainte de lansarea programată.

Advertisements

Luni, o primă încercare de lansare a fost anulată în ultimul moment din cauza unor probleme tehnice. Autoritățile locale așteptau între 100.000 și 200.000 de vizitatori.

Numărul total al turiștilor care au venit efectiv nu a fost încă confirmat, dar acesta s-ar putea “dubla” în acest weekend, a declarat vineri pentru AFP Don Walker, un oficial din regiunea Brevard.

Advertisements

“Estimăm că mulțimea de la lansare va fi cuprinsă între 200.000 și 400.000 de persoane”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Protest cu camioane în Noua Zeelandă, pe modelul celui din Canada. Oamenii resping puternic măsurile guvernamentale, cele mai dure din lume în pandemie, iar popularitatea premierului Jacinda Ardern se prăbușește

Redacția

Ciolacu îndeamnă parlamentarii PSD să facă doza trei de vaccin: Să mergem la centrul de vaccinare de la Romexpo. Toată lumea va înţelege semnificaţia

Redacția

Michelle Obama, despre anii în care soțul său a fost președintele SUA: ”Nu l-am putut suporta”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site