RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Otilia Nuțu: Primele gaze din Marea Neagră: adevărata veste bună

Ieri, Black Sea Oil and Gas au anunțat că primele gaze din perimetrele pe care le deține în Marea Neagră au intrat deja în sistemul de transport. Cred însă că veștile bune sunt un pic altele decât cele despre care se discută.

Otilia NutuFoto: Hotnews

În sine, cantitatea de gaz de care discutăm este importantă, dar nu schimbă semnificativ jocul, nici pentru noi, nici pentru țările din jur. Vorbim de un zăcământ de 10 bcm, ceva mai puțin decât consumul pe un an al României. Exploatat 10 ani, înseamnă cam 10% din consum. Dat fiind că producția internă e în scădere (vreo 20-25% în ultimii 5 ani) și importurile în creștere, proiectul celor de la BSOG va mai reduce un pic din dependența de import în următorii câțiva ani față de cum ar fi fost altminteri. Pe scurt, ajută, dar nu cât să ne apucăm acum să facem rețele de gaz în toată țara și să construim centrale pe gaz peste tot.

  

Ca să punem lucrurile puțin în context, Romgaz a descoperit prin 2017 un zăcământ de 3 ori mai mare (30 bcm) la Caragele, în județul Buzău, care în continuare nu e exploatat și Romgaz nu se arată în stare să facă investiția.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

UDMR nu renunță la ministerele-cheie. Preluarea Dezvoltării de PSD sau PNL , echivalentă cu scoaterea de la guvernare SURSE

Redacția

VIDEO: Începând de astăzi, Sergiu ”tăticul călăreț” va avea casă

Redacția

Coaliţia s-a rupt, moţiunea de cenzură este în aer

Redacția
Încarcă...