RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Orașul suedez Malmo va găzdui concursul Eurovision 2024 / Marea finală va avea loc pe 11 mai

Marea finală a Eurovision Song Contest 2024 va avea loc pe Arena Malmo pe 11 mai, în timp ce semifinalele vor avea loc pe 7 și pe 9 mai. Radiodifuzorul suedez SVT, împreună cu Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), vor organiza Concursul după victoria istorică a lui Loreen la Liverpool în 2023.

Loreen, care a reprezentat Suedia, tinand in maini trofeul Eurovision 2023Foto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

Această alegere vine după victoria cântăreţei suedeze Loreen de anul acesta de la Liverpool, cu piesa „Tattoo”. Tradiţia concursului este ca ţara câştigătoare să găzduiască spectacolul în anul următor.

  

Suedia deţine recordul de victorii la Eurovision – la egalitate cu Irlanda – cu şapte ediţii ale concursului internaţional de muzică. De fapt, ţara a găzduit deja concursul de şase ori (în 1975, 1985, 1992, 2000, 2013 şi 2016), inclusiv de două ori la Malmö, relatează News.ro.

„Suntem încântaţi să ne întoarcem în acest oraş plin de viaţă şi dinamic, care a dovedit că dispune de spaţiile şi infrastructura necesare pentru a găzdui cel mai mare eveniment muzical din lume”, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Klaus Iohannis va participa la un dineu informal, organizat de preşedintele Franţei. Pe agendă, securitatea din teren şi Summitul UE – Uniunea Africană

Redacția

Băncile greceşti se lansează din nou în vânarea Europei de Est / Alpha Bank are în vizor piaţa românească

Redacția

Ministrul Economiei, despre acuzațiile privind livrarea de arme Ucrainei: Nu avem asemenea contracte la minister

Redacția
Încarcă...