RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

O tonă de produse neconforme au confiscat inspectorii DSVSA, în apropierea Paștelui

Peste o tonă de produse neconforme au confiscat inspectorii sanitari veterinari doar în ultima lună, în urma controalelor tematice premergătoare sărbătorilor pascale. Pe tot cuprinsul judeţului, echipele Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au derulat peste 250 de controale, în echipe mixte, cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consu­ma­torilor. 

 

Verificările au vizat comerţul din pieţele agroalimentare, târgu­rile de animale şi marile unităţi din retail. În urma defi­cienţelor constatate, inspectorii DSVSA au aplicat 41 de sancţiuni contra­ven­ţionale în valoare totală de 20.540 de lei şi au suspendat temporar activitatea unei simigerii.Totodată, reprezentanţii institu­ţiei au confiscat mai bine de 1.000 de kg de dulciuri, pentru care agenţii economici nu aveau acte de provenienţă, 52 kg de carne de miel, 60 kg de peşte şi 3,8 kg de carne de pasăre. Au mai fost ridicate şi conserve de peşte, unt, caşcaval şi brânză topită vrac, se specifică într-un document dat publicităţii de con­ducerea DSVSA. 

  

Toate produsele confiscate au fost dirijate către incineratorul ins­ti­tuţiei, spre distrugere. 

„Sancţiunile au fost apli­cate pentru manipularea alimentelor fără respectarea con­diţiilor de igie­nă, lipsa elemen­telor de identificare a produselor alimentare şi nerespectarea con­diţiilor de comercializare a cărnii de pasăre. În cazul cărnii de miel confiscate, co­mercializarea era făcută fără do­cumente de provenienţă, fără ex­pertiza sanitară veterinară a cărnii şi fără respectarea con­di­ţiilor de igienă. Au mai fost des­coperite transporturi de produse de origine animală cu autoturisme neautorizate sanitar veterinar şi neigienizate, dar şi că erau comercializate păsări fără a fi respectate restricţiile impuse de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară pe fondul evoluţiei mai multor focare de gripă aviară în România“, a precizat medicul Gabriel Ciobanu, directorul exe­cutiv DSVSA. 

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Situație gravă la spitalul din Suceava: 27 de medici și asistente, infectați cu coronavirus

Redacția

Ea este doctorița de la SMURD Iași după care întoarce toată lumea capul. „Un pacient s-a trezit, s-a uitat la mine și m-a întrebat dacă a murit și a ajuns în Rai”

Redacția

Sistem de avertizare a cadrelor medicale, în cazul unei urgențe, amplasat în saloanele Spitalului CF Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...