NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

O „senzație” de a primarului Dumitru Pantazi a făcut ca RAGCL să semneze un contract păgubos cu Tinmar Energy, firmă ce furnizează gaz societății AgroComplex Lunca! Edilul dat de gol de directorul regiei de termoficare după ce a negat că s-ar fi implicat

 

Primarul Dumitru Pantazi a negat vehement, prin intermediul unei postări pe pagina sa oficială de Facebook, că ar fi fost cel care a dispus ca RAGCL Pașcani să renunțe la vechiul furnizor de gaz și să semneze cu compania Tinmar Energy SA, societate ce are relații comerciale cu AgroComplex Lunca Pașcani la care edilul șef este acționar majoritar.

  

 

În postarea sa, intitulată drept la replică, Dumitru Pantazi spune că nu a avut nicio implicare în alegerea furnizorului de gaz și că solicitarea pentru un nou furnizor de gaz a fost făcută de conducerea RAGCL Pașcani.

„Nu am avut nici o implicare privind alegerea furnizorului de gaz, atunci când a fost nevoie de schimbarea firmei având în vedere situația gravă în care se afla RAGCL-ul. Solicitarea pentru un nou furnzior a fost făcută de către conducerea Regiei Pășcănene, iar contractul a fost semnat de către directorul Gelu Nedelcu. NU AM IMPUS NIMIC! Mai mult, nu am cunoscut conducerea societății până când nu a venit Gelu Nedelcu la mine cu ei pentru a vedea cum pot să-și recupereze banii”, scrie primarul Dumitru Pantazi pe Facebook.

Afirmațiile sunt însă contrazise de directorul RAGCL, Gelu Nedelcu, care a declarat ieri într-un interviu dat unei televiziuni locale că primarul Dumitru Pantazi și administratorul public Gică Zanet au fost cei care au determinat rezilierea contractului cu fostul furnizor de gaz și semnarea unuia  păgubos cu Tinmar Energy. Mai mult, directorul Gelu Nedelcu a explicat că decizia de a nu achita datoria către fostul furnizor de gaz și continuarea contractului cu acesta a fost luată după ce primarul Dumitru Pantazi a avut senzația că acesta nu va relua furnizarea gazului după încasarea banilor restanți.

„Discuția a fost în biroul domnului primar și așa cum am spus eu am luat decizia, dar după ce am analizat toate ofertele. V-am spus, senzația domnului administrator public și a domnului primar a fost că dacă vom plăti fostului furnizor cei 700.000 de lei restanță, nu ar fi procedat la reluarea furnizării gazului. Drept pentru care am zis ok, hai să căutăm alt furnizor și banii ăștia să-i dăm avans”, a explicat directorul RAGCL, Gelu Nedelcu.  

Și directorul de vânzări al Tinmar Energy îl contrazice pe Dumitru Pantazi și spune că acesta a fost cel care l-a sunat și l-a întrebat dacă poate furniza gaz pentru RAGCL Pașcani.

„Trebuie să verific, ceva, în istoric, sigur avem. AgroComplex, tot Pașcani, nu? Îmi este cunoscut numele, furnizăm ceva dar nu știu ce. Nu am fost impuși la R.A.G.C.L. Domnul Pantazi a zis cine poate să-mi dea gaz, Premierul  (n.r. fostul furnizor de gaz metan) a zis nu-ți dau, las orașul în frig. Nimeni nu a vrut să se bage și el, a zis având în vedere relația noastră, ne-a sunat pe noi să ne întrebe: Puteți furniza aici? Și noi am zis da, dar trebuie să vedem cum facem cu plățile”, a explicat George Mihai, directorul Tinmar ENERGY SA.

Cum edilul șef nu dorește să răspundă telefoanelor pentru a lămuri aceste declarații contradictorii, vă lăsm pe dumneavoastră să decideți cine are dreptate. Însă dacă cele spuse de directorul RAGCL Pașcani, cum că primarul Dumitru Pantazi „a avut senzația” că vechiul operator nu va relua distribuția de gaz, iar contractul a fost reziliat doar în baza acestei senzații, sunt adevărate,  lucrurile sunt foarte grave!

Advertisements

Related posts

Rățoi și-a impus punctul de vedere! Banii pentru utilaje au rămas în buget, contrar voinței opoziției

Marius Parteni

Suma incredibilă încasată lunar de beneficiarul celei mai mari pensii speciale din România

Redacția

Şefii Primăriei sporesc măsurile de igienizare a oraşului, dar apelează şi la conştiinţa civică a cetăţenilor

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site