NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Situație critică pentru Colegiul Tehnic „CF Unirea”: Titlu executoriu pentru datorii de 1,5 miliarde de lei vechi și conturile blocate!

Consilierii locali din comisia economică au fost astăzi înștiințați de directorul Colegiului Tehnic „CF Unirea”  că unitatea de învățământ pe care o conduce se află într-o situație foarte gravă.  

Mai exact, zilele acestea instituția a primit un titlu executoriu pentru datorii de 1,5 miliarde de lei vechi, iar acum conturile instituției sunt blocate. Liliana Centea, directorul Colegiului s-a adresat consilierilor locali să o sprijine și să transfere unității banii.

„Cer ajutorul Primăriei deoarece este o situație foarte gravă. Noi am pierdut toate procesele, iar acum s-au început procedurile de executare silită pentru suma de 148.640,29 de lei”, a explicat Centea.

  

Banii reprezintă plata penalităților de întârziere și a cheltuielilor de executare pentru o datorie de 2 miliarde de lei pe care Colegiul o avea către firma SC Butea Edil SRL în contul unor lucrări executate în anul 2008. De altfel, din această cauză societatea amintită a intrat în faliment, iar suma datorată va fi direcționată către cei înscriși la masa credală.

Advertisements
Advertisements

 „În ședința ordinară de Consiliu Local de mâine, se va aproba o rectificare de buget prin care se va transfera către Colegiul Tehnic CF Unirea suma de 81.000 lei, pentru achitarea a o parte din datorie”, a precizat Gică Zanet, administrator public Primăria Pașcani.  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Proiectarea lucrărilor de la Piața Vale a intrat în impas! Discuții între Primărie și proiectant pe tema proiectului final!

Răzvan Grecu

Opoziția nu a depus încă amendamente la buget! Votul final se dă în ședința de mâine!

Marius Parteni

41.220 de pașapoarte au fost emise în 2013 la ghișeul mobil din Pașcani, cât și în Iași

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site