NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

O școală din Pașcani va primi 76.592 de euro de la Uniunea Europeană, în urma selecţiei făcute de Agenţia Naţională pentru proiectele de mobilitate K1

Veste bună pentru şcolile din județ, în urma selecţiei făcute de Agenţia Naţională pentru proiectele de mobilitate K1.

Peste 700.000 euro vor fi absorbiţi de 14 proiecte de mobilitate K1 ale şcolilor ieşene. „Veştile sunt foarte bune pentru cei care au reuşit să se înscrie pe lista câştigătorilor. Astfel, peste 200 elevi şi peste 160 de profesori vor fi beneficiarii direcţi ai acestor proiecte, care vizează mai multe domenii: formare profesională, edu­caţie şcolară sau educaţia adulţilor“, a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

În capul listei cu unităţi câştigătoare se află Şcoala Gimnazială „George Coşbuc“, care va primi 26.640 de euro pentru proiectul „Utilizând TIC, devenim profesori mai buni“. Urmează Şcoala Gimnazială Slo­bozia Deal, care va aduce cu proiectul „Caruselul şan­selor“ suma de 25.140 de euro, apoi Colegiul „Costache Negruzzi“ cu proiectul „Profesorul în clasa digitală: tehnologii inovative aplicate în educaţie“, pentru care va primi finanţare 41.040 de euro, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu“ cu trei proiecte – „Mana­gement instituţional de calitate pentru o educaţie de succes“, pentru care va primi suma de 30.200 de euro, „Tehnologia în sprijinul învăţării“, care va mai aduce în şcoală încă 30.050 de euro, iar alţi 63.766 vor veni pentru un al treilea proiect. Urmează Şcoala Gimnazială „Petru Rareş Hârlău, cu proiectul „Gestionarea emoţiilor – prioritate în managementul educaţional“, pentru care va primi 13.685 de euro, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi, care va beneficia de 62.540 de euro, Fundaţia Ecologică Green (FEG), care va beneficia de 55.190 de euro, Liceul Pedagogic va absorbi 32.370 de euro, Liceul de Informatică – 84.080 de euro, Liceul „Dimitrie Cantemir“ – 59.608 euro, Liceul Eco­nomic – 14.640 de euro, Colegiul „Ion Holban“ – 92.368 de euro şi Colegiul „M. Sadoveanu“ din Paşcani – 76.592 de euro.

  

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Elevii olimpici vor beneficia de burse în valoare de 1900 de lei pe lună, timp de un an

Redacția

Ziarul de Iași :Care sunt cele mai slabe licee din judeţ

Redacția

Examen de evaluare fără triaj şi pereţi din plexiglas

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site