NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

O femeie talentată şi ambiţioasă din Paşcani e pe cale să fie primită în faimosul ordin al Templierilor din Portugalia

Anca Poiană, o fată simplă din  Paşcani a reuşit să uimească Portugalia, devenind în doar câţiva ani, unul dintre cei mai importanţi producători de vin ai ţării.

Mărcile ei câştigătoare de medalii internaţionale, au legătură şi cu istoria templierilor, dar şi cu Fatima, locul în care acum un secol, Sfânta Fecioară le-ar fi încredinţat unor copii, secrete despre viitorul omenirii.

  

Aceste informații au fost subiectul emisiunii „În premieră” difuzată de Antena 3, acolo unde Anca Poiană a acordat un amplu interviu, ce a stat la baza unui reportaj în care sunt surprinse mai multe aspecte din viața acesteia.

La Crama, din regiunea portugheza Tomar, în urmă cu câteva zile, mai mulţi bărbati, din ordinul Templierilor au venit să guste vinul acesteia, să vadă daca se ridica la aşteptările lor.

Tânăra a făcut o nouă marcă de vin numită  ”Catelo Templario” şi are foarte mare legătura cu locul unde este acum. Compania Casa Martins este deţinută de Anca Poiană, care acum este unul din cei mai importanţi somelieri din Portugalia. Produsul ei este scos la vânzare chiar în Castelul Tomar, ce este vizitat de milioane de turişti în fiecare an.

Anca Poiană şi-a creat Compania Casa Martins pornind de la cele 3 hectare de viţă de vie ale soţului, şi în 3 ani a ajuns cunoscută de toata lumea pe numele Dona Anca. Vinul ei a câştigat medalia de aur la Bucureşti în 2017, dar şi la alte competiţii internaţionale.

Vinurile păşcănencei sunt acum băute la mese fine din Germania, Franţa şi Elveţia, iar Anca a fost numită, recent, vicepreşedinte al Asociaţiei de Somelieri din Portugalia. Banii şi casele, nu contează pentru ea, conform informațiilor prezentate în emisiunea „În premieră”, difuzată de Antena 3, duminică seară, cheia succesului fiind laudele clienţilor şi  dorința lor de  a mai cumpăra o sticlă de vin.

În plan personal Anca Poiană vrea să devină mamă, aşa că s-a hotărât să înfieze o adolescentă orfană din Paşcani.

sursa foto facebook

Advertisements

Related posts

S-au stabilit tarifele de referinţă pentru poliţele RCA

Redacția

Dublarea lefurilor bugetarilor provoacă rumoare printre patronii ieşeni

Redacția

Peste 600 de şomeri ieşeni şi-au schimbat meseria. Cum au reuşit?

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site