RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

O nouă teorie din fizică explică de ce călătoria în timp este imposibilă

Un nou studiu de fizică teoretică, publicat în revista Optica, ajunge la concluzia că, din perspectiva unei unde, nu se schimbă nimic în ceea ce priveşte impulsul său la trecerea dintr-un mediu în altul, acesta fiind conservat, conform unui material publicat joi de sciencealert.com, citat de Agerpres.

Atunci când străbate liberă nemărginitul spaţiu cosmic, lumina parcurge în mod constant distanţa de 299.792.458 de metri în fiecare secundă. Nici mai mult, nici mai puţin. Toate acestea se schimbă atunci când această undă electromagnetică este obligată să traverseze câmpurile electromagnetice ce înconjoară acumulările de materie. Cu cât acumulările de materie sunt mai masive, cu atât viteza luminii scade mai mult, putând ajunge la o aparentă imobilitate în cazul apropierii de găurile negre.

Putem observa acest fenomen atunci când lumina călătoreşte, spre exemplu, printr-un pahar cu apă, sau în uimitoarea separare a acestor unde electromagnetice într-un curcubeu.

În timp ce fizicienii pot descrie această întârziere folosind ecuaţii din secolul al XIX-lea care prezintă comportamentul luminii şi electromagnetismul, ei nu pot surprinde încă în mod adecvat modificarea bruscă a vitezei de propagare a luminii la trecerea prin medii diferite în măsurarea undelor fizice.

  

Un trio de fizicieni de la Universitatea Tampere (Finlanda) a propus o potenţială soluţie la această problemă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Declarație surprinzătoare a Emmei Răducanu. De ce își dorește sportiva să nu fi câștigat niciodată US Open

Redacția

Reuters: Germania intenționează să ofere ajutoare de 100 miliarde de euro companiilor afectate de războiul din Ucraina

Redacția

VIDEO O recesiune în SUA nu este inevitabilă, atenționează secretara Trezoreriei

Redacția
Încarcă...