NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

O nouă controversă la Tokyo: Imaginile cu sportivi care îngenunchează la Jocurile Olimpice sunt interzise pe rețelele sociale

Echipelor care se ocupă de rețelele sociale la Jocurile Olimpice de la Tokyo li s-a interzis să publice imagini cu sportivi care îngenunchează în semn de protest la acestă ediţie a Jocurilor Olimpice. Decizia a fost luată de Comitetul Olimpic Internaţional şi de organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo, scrie  The Guardian.

Mesajul către echipele care se ocupă de rețelele de socializare a fost trimis marți seara, după ce, la primul meci de fotbal feminin dintre Marea Britanie şi Chile, cele două echipe au îngenucheat, într-un semn protest împotriva rasismului şi a urii din mediul online. Gestul a fost apoi urmat de sportivele din Statele Unite şi Suedia, precum şi de cele din Noua Zeelandă.

Cu toate acestea, niciuna dintre aceste imagini nu a fost postată pe site-ul evenimentului sportiv Tokyo 2020 sau pe paginile sale de Facebook şi Twitter, Instagram.

Decizia vine în pofida relaxării recente a CIO 50, care anterior interzisese sportivilor să facă orice fel de „demonstraţie sau propagandă politică, religioasă sau rasială”.

  

Protestul paşnic este acum permis pe terenul de joc, cu condiţia să se facă fără întreruperi şi cu respect pentru ceilalţi concurenţi.

Gestul a fost readus în atenţie în 2016,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Oțelul – CSM Pașcani 1-0! Urmează confruntarea cu Miroslava (Video)

Marius Parteni

CS Rugby Pașcani caută tinere talente

Răzvan Grecu

Cupa „1 Decembrie” la Tenis de Masă. Intră să vezi câștigătorii!

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site