RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Scandal înainte de debutul JO 2020. Responsabilul cu ceremonia de deschidere a fost demis din cauza unei glume legate de Holocaust

Un nou scandal legat de Jocurile Olimpice de la Tokyo a izbucnit joi, cu o zi înainte de deschidereea competiției. Organizatorii au anunţat demiterea responsabilului cu ceremonia de deschidere, Kentaro Kobayashi, din cauza unei glume legate de Holocaust care data de mai bine de 20 de ani.

„Am aflat că în cadrul unui moment artistic, în trecut”, Kentaro Kobayashi „a folosit un limbaj dispreţuitor faţă de un fapt istoric tragic”, a spus preşedinta Comitetului Tokyo-2020, Seiko Hashimoto.

„Comitetul de organizare a decis să îl demită pe domnul Kobayashi din funcţie”, a adăugat Hashimoto, relatează AFP, citată de Agerpres.

Consecinţele demiterii sale în contextul ceremoniei de deschidere de vineri seara nu sunt clare, însă. „Încă ne gândim în privinţa manierei prin care să putem asigura desfăşurarea ceremoniei de mâine”, a spus Hashimoto, precizând că vrea să tragă concluziile „cât mai repede posibil”.

  

Într-un scheci umoristic difuzat în 1998, Kobayashi şi un alt artist imitau un celebru duo de animatori ai unei emisiuni japoneze de televiziune pentru copii.

Prefăcându-se că îşi imaginează o activitate de bricolaj în care era vorba de instalarea unor mici păpuşi de hârtie, Kobayashi i-a spus partenerului său: „ultima oară ai spus ‘hai să ne jucăm de-a Holocaustul’”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

David Popovici, după ce a luat aurul la 50 m liber: Cursa a avut părţile ei bune, părţile ei rele

Redacția

Simona Halep a anunțat că nu va mai juca în niciun turneu în acest an: „Sezonul 2022 este încheiat pentru mine”

Redacția

Performanță importantă pentru CSM Pașcani la turneul final al Campionatului Regional De Baschet ,,Moldova”

Marius Parteni
Încarcă...