RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

O femeie din Târgu Frumos a dat cariera de la bancă pe cea de polițist

Emoții astăzi pentru cei 56 de agenţi de poliţie, încadraţi din sursă externă în urma concursului organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi. Aceștia au depus astăzi jurământul de credinţă în cadrul unei ceremonii organizate la sediul I.P.J. Iaşi. Printre aceștia se numără și o femeie de 35 de ani din orașul Târgu Frumos care a lucrat în bancă timp de 13 ani.

 

       

  

La data de 19 ianuarie a.c. la sediul Inspectoratulde Poliţie Judeţean Iaşi, poliţiştii încadraţi din sursă externă au depus jurământul de credinţă. Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României, apoi cei 56 poliţişti au jurat credinţă statului român şi cetăţenilor săi.

Noii colegi au fost felicitaţi şi au ascultat mesajeletransmise de conducerea Poliţiei Române şi de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

În perioada februarie – aprilie a.c., agenţii de poliţievor participa la cursul de iniţiere în carieră ce se va desfăşura la instituţiile de învăţământ ale Poliţiei Române.

După 6 luni, în care se vor afla în responsabilitateaunui poliţist cu experienţă, aceştia vor susţine examenul de definitivare.

Pe toată perioada de pregătire, poliţiştii nu vor avea dreptul să poarte armament, să desfăşoare activităţi specifice structurii poliţiei judiciare şi a poliţiei rutiere. De asemenea nu au acces la informaţii clasificate, până la obţinerea calităţii şi a avizelor necesare.

La festivitate au participat, de asemenea toţi şefii depoliţii municipale, rutiere, orăşeneşti, în subordinea cărora îşi vor desfăşura activitatea cei 56 de agenţi de poliţie.

Poliţişti nou încadraţi au ascultat mesajul şefului Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu, citit de către Şeful I.P.J. Iaşi, chestor de poliţie Scripniciuc Ioan:

Astăzi este o zi importantă pentru dumneavoastră, ziua depunerii Jurământului de Credință, primul pas spre asumarea de responsabilități, în numele societăţii, pentru a-i apăra valorile materiale şi spirituale.

De astăzi, sunteți parte a unei instituţii fundamentale a statului român, respectată şi apreciată de către cetăţeni şi, de aceea, toți avem multe așteptări de la dumneavoastră, pornind de la atitudine, comportament şi mod de acţiune.

Vă asigur că, în Poliția Română, veți găsi oameni profesioniști alături de care să formaţi o adevărată echipă, de la care veți avea ce învăța și de la care veți afla în fiecare zi că doar prin integritate, fermitate şi promptitudine, veţi câştiga respectul comunităţii.

Nu va fi uşor, nu va fi lipsit de riscuri, însă, dacă v-aţi ales cu convingere această profesie, sunt sigur că vă veți ridica la cerințele noilor locuri de muncă, astfel încât, Poliţia Română să continue să fie un partener de încredere.

În această zi atât de importantă, vă urez succes în cariera pe care ați ales-o și vă felicit cu ocazia depunerii Jurământului de Credință!”

Florentina Mihalache, din oraşul Tg. Frumos, are 35 ani şi este absolventă de studii superioare: management. A lucrat  timp de 13 ani în domeniul bancar: de la operator ghişeu la responsabil de agenţie, dar şi-a dorit o schimbare fundamentală în viaţa sa. Consideră că sistemul în care a intrat este unul profesionist şi este pregătită pentru orice provocare.

Astfel, în luna octombrie 2016 s-a înscris la concursul de încadrare a poliţiştilor din sursă externă. Urmează să-şi desfăşoare activitatea la Postul de Poliţie Cucuteni, din zona oraşului Hîrlău.

Poliţista este căsătorită, iar de la soţul său, jandarm, primeşte toată susţinerea şi încurajarea. Este determinată şi optimistă.

Iată ce spune poliţista: „Mi se pare ideal ca oamenii cu care interacţionezi să te motiveze astfel încât sa vii cu plăcere, zilnic, la locul de muncă. Sunt pregătită să fac faţă cu brio noilor oportunităţi, iar problemele vor fi doar situaţii pentru care vom găsi soluţii”.

 

 

Related posts

Un pășcănean și-a bătut mama apoi a anunțat Poliția și a solicitat o Ambulanță

Teona Gherasim

Directorul Hidroelectrica Piatra Neamț, trimis în judecată de DNA din cauza investițiilor la acumularea Pașcani pe râul Siret

Redacția

Tânăr găsit înecat într-un iaz din Herești

Ema Roman
Încarcă...