RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

O adolescentă de 17 ani din Rusia, CONDAMNATĂ la 3,6 ani de închisoare pentru grafitti anti-război: „Moarte regimului!”

Lyubov Lizunova, în vârstă de 17 ani, a fost reținută alături de Alexander Snezhkov – 19 ani – și de Vladislav Vișnevski, 23 de ani, în luna octombrie a anului 2022, la câteva luni după ce Rusia a invadat Ucraina. Lizunova, care se descrie ca fiind anarhistă, avea 15 ani la acea vreme.

Joi, 25 aprilie 2024, Lyubov Lizunova a fost condamnată de un tribunal din Rusia la 3,6 ani de închisoare pentru graffiti împotriva războiului și postări pe rețelele de socializare.

Este prima dată când un minor ajunge după gratii pentru opiniile sale împotriva războiului declanșat de Vladimir Putin.

Tinerii, potrivit The Moscow Times, au fost acuzați, inițial, că au scris cu spray expresia „Moarte regimului!” pe zidul unui garaj și, mai târziu, au rulat filmulețe anti-război și pentru drepturile animalelor în aplicația de mesagerie Telegram.

  

Lizunova și Snezhkov au fost deja înscriși în „registrul teroriștilor și extremiștilor” Rosfinmonitoring (Serviciul Federal de Monitorizare Financiară al Federației Ruse, cunoscut și ca Serviciul Rosfin al lui Putin, înființat de Putin încă din anul 2001), care permite autorităților să „înghețe” conturile fără o hotărâre judecătorească.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ginerele fostului președinte rus Boris Elțîn a demisionat din funcția de consilier al lui Putin. Peskov: ”Nu era obligatoriu ca informația să fie publicată pe site-ul Kremlinului”

Redacția

Un român din GERMANIA a mers la Poliție pentru a anunța că soția sa a dispărut. Surpriza uriașă pe care a avut-o la secție

Redacția

Pervez MUSHARRAF, fostul președinte al Pakistanului, a murit la Dubai

Redacția
Încarcă...