RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Numărul românilor cu restanţe la bănci a depăşit din nou pragul de 750.000

Numărul românilor care au restanţe la bănci şi instituţii financiare bancare (IFN) mai mari de 30 de zile a crescut în august cu 4.776 faţă de luna iulie, până la 750.219, potrivit datelor Biroului de Credit, publicate de Banca Naţională a României (BNR). Recordul din acest an a fost înregistrat în luna iunie, când, potrivit datelor BNR, 754.228 de debitori aveau 1.021.006 restanţe la bănci şi IFN-uri. 

Potrivit datelor Biroului de Cedit, citate de BNR în ultimul raport lunar, datoriile totale ale debitorilor au scăzut în august la 10,9 miliarde lei, de la 11,02 miliarde lei în luna iulie.

Raportat la lunile iunie şi iulie, valoarea tuturor creditelor restante, inferent de moneda în care au fost emise, a scăzut în august. Astfel, valoarea restanţelor în lei a scăzut de la 4,5 miliarde lei în iunie, la 4,25 miliarde lei în iulie, atingând în august valoarea de 4,12 miliarde lei. În cea ce priveşte restanţele înregistrate în euro, valoarea acestora a scăzut în august la 4,57 miliarde lei, după ce în iulie a fost de 4,6 miliarde lei, iar în iunie de 4,79 miliarde lei. Şi restanţele înregistrate la creditele în franci elveţieni au scăzut în august până la 2,11 miliarde lei, de la  2,12 miliarde lei în iulie. Ca şi în lunile precedente, restanţele cele mai mari au o întârziere de peste 90 de zile, cu o valoare totală de 7,18 miliarde lei. Restanţe în valoare de 1,89 miliarde de lei sunt aferente unor credite aflate în fază de colectare. În luna iulie, la Biroul de Credit au raportat informaţii 31 de bănci şi 26 de IFN-uri. 

  

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Curs de legislaţia muncii la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Redacția

Ministrul Energiei: România va avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi de gaze naturale

Redacția

FABRICAT ÎN ROMÂNIA. Cea mai mare fabrică din Europa de huse și centuri de siguranță pentru scaune auto destinate copiilor, la Pașcani

Redacția
Încarcă...