RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Noul guvern al Slovaciei anunță o desfășurare masivă de forțe de poliție și forțe armate la granița cu Ungaria pentru a reduce migrația

Noul guvern slovac a anunțat luni o desfășurare masivă de forțe de poliție și forțe armate de-a lungul graniței cu Ungaria pentru a preveni intrarea unui număr tot mai mare de migranți în țară, scrie Associated Press.

Anunțul a fost făcut premierul slovac Robert Fico şi ministrul său de interne, Matus Sutaj Estok, relatează agențiile de presă TASR și Reuters, citate de Agerpres. Forțele vor fi desfășurate chiar începând de luni seara.

Cei doi responsabili slovaci au atras atenţia asupra situaţiei din Fâşia Gaza şi a posibilelor ameninţări la adresa securităţii.

„Oamenii trebuie să trăiască mai paşnic şi mai sigur, ţinând cont de ce se întâmplă în lume”, a subliniat premierul.

  

„Dacă nu este ţinută sub control, migraţia ilegală poate face ca indivizi suspecţi având legături cu structuri teroriste să ajungă aici”, a avertizat Fico, adăugând că salută faptul că Ministerul de Interne a plasat între priorităţi reglementarea problemei migraţiei.

Ministerul de Interne şi forţele armate slovace vor desfăşura „echipamente şi trupe relativ ample” pe întreaga graniţă verde cu Ungaria, a mai explicat prim-ministrul slovac.

La rândul său, ministrul Sutaj Estok a insistat că plănuieşte o desfăşurare „uriaşă” de personal şi suport tehnic pentru protejarea acestei graniţe,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ucraina denunță un nou atac al Rusiei, cu drone de fabricație iraniană, asupra orașului Odesa

Redacția

LiveText Simona Halep – Magdalena Frech, în primul tur de la Australian Open 2022 / Halep a câștigat primul set

Redacția

Orban spune că nu a fost implicat în achiziţiile făcute de compania UNIFARM sau de ONAC în perioada pandemiei: ”Nu am fost chemat la DNA și nici nu există vreun motiv să fiu”

Redacția
Încarcă...