RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Nivelul incompetenței administrației Pantazi a atins apogeul: conducerea Prest Serv Apa obligată prin contractele de mandat să diminueze pierderele la apă și să extindă rețelele de apă-canal din municipiu! (DOC)

Noii administratori ai societății Prest Serv Apa au rămas surprinși când au fost chemați de către primarul Dumitru Pantazi să semneze contractele de mandat. Deși societatea nu mai are în activitatea sa nici serviciul de apă-canal și nici stația de epurare, membrii Consiliului de Administrație al PSA s-au angajat prin contract să întreprindă o serie de măsuri prin care să eficientizeze tocmai aceste servicii.

În fapt, contractele de mandat sunt aceleași cu cele pe care societatea le avea pe vremea când se ocupa de distribuția apei și a serviciului de canalizare-epurare.

 Astfel, membrii Consiliului de Administrație s-au angajat ca în perioada mandatului lor să aibă o creștere anuală a cifrei de afaceri cu 10%, să crească rata profitului brut cu 3% și a productivității muncii la 85.000 de lei pentru fiecare salariat.

  

Și asta nu e tot. Prest Serv Apa ar urma să-și crească gradul de încasare a creanțelor la 85%, iar gradul de satisfacere al clienților să crească prin reducerea numărului sesizărilor cu 35%. Tot în următoarea perioadă, în viziunea primarului Dumitru Pantazi și a semnatarilor acestor contracte, PSA va gestiona pierderile de apă prin implementarea sistemelor avansate de management al pierderilor, iar numărul de contoare de apă montate va crește anual.

O altă surpriză din aceste contracte de mandat o reprezintă accelerarea proceselor de investiții și extindere rețelele de apă-canal, dar și că vor diminuat numărul de întreruperi ale furnizării de apă.

Deși în mod evident cele prevăzute în aceste contracte de mandat nu mai sunt de actualitate, deoarece PSA a rămas fără obiect de activitate, atât consilierii locali cât și primarul Dumitru Pantazi nu s-au obosit să le modifice, ele fiind adoptate în această formă în ședința din 31 iulie a.c.. Doar doi dintre aleșii locali au refuzat să aprobe aceste documente, este vorba despre consilierii Ioan Danu și Dragoș Voinea.

“Principalele obiective  sunt speculate toate în contractele de mandat. În special, ca obiective pe care le-a discutat primarul cu respectivele consilii, sunt acelea de recuperare a debitelor restante din anii trecuţi, în special la PSA dar şi la RAGCL. De asemenea, reducerea cheltuielilor cu centralele din cvartal la cei de la RAGCL iar la Eco Salubritate se axează pe recuperarea debitelor şi reduceri de cheltuieli, a declarat Cristian Menegon, purtător de cuvânt al Primăriei Paşcani.

Unul dintre administratorii Prest Serv Apa, a explicat că deși au observat că aceste contracte de mandat conțin obligații ce nu pot fi îndeplinite, le-au semnat totuși deoarece în opinia lor Prest Serv Apa nu mai are obiect de activitate, astfel că aceste contracte nu mai au sens. 

Vezi aici documentul!

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Oficialii de la RAGCL cer sprijinul Poliției Locale pentru verificări în imobilele ANL

Ema Roman

Trafic îngreunat în această dimineaţă pe DN Paşcani – Moţca! (FOTO)

Marius Parteni

Circulație în sens unic pe mai multe străzi din Pașcani

Marius Parteni
Încarcă...