NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Nicio mâncare nu este sănătoasă. Nici măcar salata

Ni se spune din toate părţile, de la doctori şi nutriţionişti la reviste culinare şi ziare, să mâncăm mâncare sănătoasă. Luăm drept adevăr universal că o salată este sănătoasă şi că o porţie de cartofi prăjiţi nu este.

  

 

”Sănătos” este un cuvânt ”falimentar”, avertizează Roxanne Sukol, specialist în medicină preventivă la Clinica Cleveland şi autodidact în ceea ce priveşte nutriţia.

Salatele pe care ne place să le lăudăm nu sunt ”sănătoase”, ci hrănitoare. Problema ţine de denumire, mâncarea aducându-ne nutrienţii necesari pentru a fi sănătoşi, însă dacă am mânca doar salată, de exemplu, ne-am îmbolnăvi. Astfel de denumiri ne arată doar cu ce ar trebui să începem.

”Mâncarea noastră nu este sănătoasă. Noi suntem sănătoşi. Mâncarea noastră este hrănitoare.Ţin foarte mult la cuvinte. Cuvintele reprezintă cheia necesară oamenilor pentru a-şi da seama ce ar trebui să mănânce. Toată lumea este confuză”, spune Roxanne Sukol.

Anul trecut, FDA a trimis o notificare producătorului de batoare Kind prin care îl anunţă că folosirea cuvântului sănătos pe ambalaj nu este potrivită din cauza grăsimilor conţinute de produsul acestora. Kind a raspuns printr-o petiţie făcută de cetăţeni pentru reevaluarea felului în care este definit cuvântul ”sănătos”.

Citiți articolul integral pe Gândul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Adevarul despre interceptarile cu “mama si tata” din Colectiv. Procurorii au verificat afirmatiile facute de colonelul Enache

Redacția

De ce se înghesuie credincioşii la cuvioasa Parascheva. Preoţii neagă „specializarea“ sfintei: „Sunt şi studenţi care vin în sesiune la raclă“

Redacția

Ministerul Educaţiei: Simularea evaluării naţionale va avea loc în perioada 22-24 februarie, iar cea la BAC în perioada 7-10 martie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site