RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Netanyahu: Este nevoie de o incursiune terestră pentru a distruge Hamas la Rafah

Distrugerea Hamas la Rafah necesită o incursiune terestră a forţelor israeliene, a afirmat marţi premierul israelian Benjamin Netanyahu, în urma unui apel al Casei Albe de a regândi strategia cu privire la acest oraş din sudul Fâşiei Gaza unde peste un milion de palestinieni şi-au găsit adăpost fugind de luptele din alte zone ale enclavei, relatează Reuters şi EFE, transmite Agerpres.

Netanyahu a declarat în faţa deputaţilor că i-a explicat „extrem de clar” preşedintelui american Joe Biden „că suntem hotărâţi să finalizăm eliminarea acestor batalioane (ale Hamas) din Rafah şi nu există alt mod de face acest lucru decât printr-o intervenţie terestră”.

În cursul unei convorbiri telefonice desfăşurate luni, preşedintele american Joe Biden i-a spus premierului israelian Netanyahu că este „profund preocupat” în legătură cu o ofensivă terestră majoră a armatei israeliene la Rafah, despre care consideră că ar fi o eroare, şi a solicitat trimiterea în SUA a unei delegaţii israeliene pentru a discuta despre proiectul de ofensivă, iar şeful guvernului israelian a acceptat, a afirmat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan.

„În ceea ce priveşte preşedintele (Biden), ne-am pus de acord asupra modului în care ne-ar putea prezenta ideile sale,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Rusia a blocat 49 de site-uri ce ar avea legătură cu opozantul Aleksei Navanîi

Redacția

Ludovic Orban dă peste nas echipei Cîţu: Asta cu pâra pe la alte guverne nu e normal

Redacția

LIVE Ziua 192 de război. Rusia susţine că a dejucat o tentativă a Ucrainei de a ocupa centrala nucleară Zaporojie / Kievul exploatează conducerea slabă din armata rusă și i-au luat prin surprindere pe ruși la Herson, susțin serviciile britanice / Zelenski: ”Protecţia Ucrainei este protecţia întregii Europe”

Redacția
Încarcă...