RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

China lansează un satelit de retransmisie a semnalelor pentru o misiune pe partea ascunsă a Lunii

China a lansat, miercuri, un satelit care va acţiona ca o punte de comunicaţii între operaţiunile terestre de pe Pământ şi o viitoare misiune pe partea ascunsă a Lunii, marcând o nouă etapă în programul de explorare lunară pe termen lung al ţării, transmite Reuters.

Lansarea satelitului Queqiao-2Foto: Pu Xiaoxu / Xinhua News / Profimedia

O rachetă Long March 8 care transporta Queqiao-2, de 1,2 tone, numit după un pod mitologic format din păsări, şi doi sateliţi miniaturali, Tiandu-1 şi -2, a decolat din provincia insulară sudică Hainan, a raportat presa de stat.

  

Partea apropiată a Lunii este întotdeauna orientată spre Pământ. Acest lucru înseamnă că transferurile de date de pe partea îndepărtată sunt imposibile, deoarece nu există o linie cu vedere directă.

Queqiao-2 va orbita în jurul Lunii şi va retransmite semnale către şi de la misiunea Chang’e-6, care se aşteaptă să fie lansată în luna mai. Misiunea robotică Chang’e-6 va încerca să recupereze mostre dintr-un bazin antic, achiziţionând pentru prima dată material lunar de pe partea ascunsă a Lunii.

Queqiao-2 va fi folosită, de asemenea, ca platformă de releu pentru misiunea lunară Chang’e-7 din 2026 şi pentru misiunea Chang’e-8 din 2028.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Studenții de 10 de la ASE au primit cadou icoane de la Patriarhia Română

Redacția

Jeremy Corbyn face apel la țările occidentale să nu mai înarmeze Ucraina, la un post de televiziune pro-rus din Beirut

Redacția

David Popovici s-a clasat pe locul al cincilea în finala probei de 50 m liber, vineri seara, la Memorialul ”Marek Petrusewicz”

Redacția
Încarcă...