RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Nervos că polițistul i-a călcat frâna la examenul pentru permis, a sărit să-l bată

Un poliţist de la Serviciul Permise şi Înmatriculări a fost cât pe ce să fie bătut în plină stradă de un candidat mânios, după ce primul i-a călcat frâna şi a oprit maşina cu care dădeau examen. Faptul a avut loc miercuri la prânz.

Culmea, atât elevul, cât şi poliţistul au acelaşi nume, fiind o coincidenţă: candidatul la permis se numeşte Vasile Stan, iar poliţistul, Valentin Stan.

  

Po­liţistul s-a urcat în autoturismul condus de către Vasile Stan şi au început să meargă prin municipiul Iaşi. La un moment dat, poliţistul i-a spus elevului în vârstă de 43 de ani să conducă spre blocul Tarom (de pe strada Arcu), dinspre pa­sarela Octav Băncilă. La intersecţia cu strada Bacinschi, Vasile Stan nu a oferit prioritate unui autoturism care venea din sens invers. În acel moment, poliţistul Valentin Stan a călcat frâna autoturismului şi l-a oprit, moment în care candidatul aflat la volan a devenit violent. Acesta a început să-l înjure pe poliţistul aflat în dreapta, iar până la bătaie nu a fost decât un pas: şoferul celeilalte maşini, care coborâse din autoturism pentru a asista la „spectacol“ l-a ţinut pe Vasile Stan, ca să nu îl lovească pe poliţist.

La faţa locului au fost chemaţi şi poliţiştii de la Secţia 2 Gară, care au deschis un dosar penal pentru infrac­ţiunea de ultraj. Şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Iaşi a precizat că examinatorul a acţionat cu calm.

„Poliţistul are experienţă de peste 12 ani, ştie ce are de făcut în asemenea situaţii. Când a observat că elevul nu opreşte pentru a oferi prioritate, a acţionat cum trebuie, oprind autoturismul. Atunci poliţistul a fost ameninţat“, a precizat Vasile Zacornea, şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări Iaşi.

 articolul integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Trei persoane au fost lovite de tren. O femeie şi un bărbat au murit, o altă femeie fiind rănită

Redacția

49 de sancțiuni aplicate în urma raziei de la Lespezi . 63 de unități economice controlate, produse confiscate

Redacția

Accident rutier la Conţeşti: A pierdut controlul volanului şi s-a oprit într-un şanţ

Ema Roman
Încarcă...