RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Nelu Tătaru: Luna septembrie este o lună de încercare, o lună de foc

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a comentat, luni seară, prima zi de şcoală şi a afirmat că, aşa cum anunţat anterior, ”luna septembrie este o lună de încercare, o lună de foc”, referindu-se inclusiv la deschiderea anului şcolar şi la alegerile care urmează. Ministrul afirmă că, în cea mai mare parte, normele au fost respectate în interiorul şcolilor, chiar dacă până să se ajungă în clase au fost momente de aglomeraţie. Nelu Tătaru consideră că era necesar ca şcoala să înceapă ”atât din punct de vedere didactic, social şi emoţional”.

”Luna septembrie este o lună de încercare, o lună de foc, în măsura în care am avit mai multe măsuri de relaxare”, a afirmat, luni seară, la Digi 24, Nelu Tătaru.Acesta a afirmat că, în cea mai mare parte, normele au fost respectate în interiorul şcolilor.

”Astăzi, în prima zi de şcoală, în marea majoritate s-au respectat regulile, după intrarea în curte, spre şcoală. Pânî la intrarea în curte, înspre şcoală, a fost destul de aglomerat şi am observat că şi în fata şcolilor a fost aglomeraţie. Sper că a fost doar o zi de ănceput în caren nu eram obişnuiţi pentru unînceput de şcoală în acest mod (…) Era imperios necesar să înceapă şcoala, atât din punct de vedere didactic, social şi emoţional. Copiii îşi doreau, copiii îşi doreau şi trebuiau să existe nişte reguli”, a mai afirmat Nelu Tătaru. Acesta se aşteaptă la o creştere a numărui de cazuri de infectare cu noul coronavirus, după reluarea cursurilor.

”Sperăm ca riscurile să fie reduse la minim, să avem o creştere uşor perceptibilă, să rămânem pe acest platou pe care ne aflăm astăzi, până în 1.500 de cazuri. În respectarea regulilor există un parteneriat: elevi, profesori, părinţi”, a mai declarat Nelu Tătaru, precizând că perioada critică este de 10 – 14 zile. Anul şcolar 2020 – 2021 a început, luni, cele mai multe unităţi adoptând scenariul verde care presupune prezenţa fizică a elevilor în bănci.

  

ziaruldeiasi.ro

Related posts

Vaccinul împotriva TBC pentru bebeluși a ajuns la Pașcani

Redacția

Numărul cazurilor noi de COVID-19 rămâne ridicat. În ultimele 24 de ore au fost făcute 6.655 de teste

Redacția

Autoritățile au anunțat un NOU BILANȚ al infecțiilor cu coronavirus. Câți români sunt în stare gravă

Redacția
Încarcă...