NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Muzeul animat: Patrimoniu cultural în benzi desenate, dedicat copiilor

Muzeul Municipiului Bucureşti lansează website-ul muzeulanimat.ro, parte din proiectul de valorificare a patrimoniului cultural material în mediul digital „Muzeul animat”, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, transmite BucureștiFM, citat de Rador.

Pornind de la povestea a şase obiecte din expunerea Muzeului Municipiului Bucureşti, dar şi de la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti şi Muzeul Olteniei Craiova, proiectul isi propune să traducă pe înţelesul copiilor noţiunea de patrimoniu, care poate fi destul de abstractă pentru ei.

În perioada octombrie – noiembrie 2021 au avut loc şase ateliere online, susţinute de autorul de benzi desenate Mihai Ionuţ Grăjdeanu, despre gramofonul de la Casa Filipescu-Cesianu, un opaiţ de la Muzeul George Severeanu, microscopul de la Muzeul Victor Babeş, telescopul de la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu, teascul de la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti şi vasul hibrid de la Muzeul Olteniei Craiova. În urma atelierelor au fost realizate tutoriale de bandă desenată pentru fiecare obiect de patrimoniu.

Beneficiarii direcţi au fost copiii de 7-14 ani din Bucureşti, Craiova şi Ştefăneşti, însă proiectul este util şi cadrelor didactice din învăţământul primar şi gimnazial. Fiecare episod din Muzeul animat include informaţii utile despre obiectul în sine şi o activitate practică sub forma realizării

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Românii încadrați în grupa I de muncă se pot pensiona cu șase luni mai devreme

Redacția

Focar de coronavirus la Spitalul de Arşi din Capitală. Nu mai puţin de 28 de medici, în izolare

Redacția

O eclipsă parţială de Soare, vizibilă şi din România

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site