NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Alegeri în Letonia: Partidul primului ministru în funcție se află pe primul loc / Înfrângere drastică pentru partidele apropiate de Rusia

Partidul de centru-dreapta Noua Unitate, condus de prim-ministrul în funcţie Krisjanis Karins (foto), se află pe primul loc în urma alegerilor desfăşurate sâmbătă în Letonia, în timp ce partide apropiate minorităţii ruse par să fi suferit înfrângeri drastice, conform unui sondaj realizat la ieşirea de la urme, transmite AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Noua Unitate este creditată cu 22,5% din voturi, devansând Lista Unificată (Verzii şi partide regionale, 11,5%), Verzii şi Ţăranii (centru-dreapta, 10,9%).

Ele sunt urmate de Alianţa Naţională (centru-dreapta, 8,4%) şi de Progresişti (social-democrat, 8,3%)

”Rezultatele par promiţătoare pentru partidul meu, dar este prea devreme pentru a spune mai mult”, a declarat Karins pentru AFP.

Advertisements
  

Dacă se vor confirma, rezultatele de sâmbătă ar trebui să întărească şansele ca actual premier Karins să fie mandatat de preşedintele Egils Levits să formeze un nou guvern, după convocarea noului parlament la începutul lunii noiembrie.

În ce priveşte ameninţarea rusă, Karins a declarat: ”Nici eu, nici guvernul meu, nici ţara mea nu reacţionăm din teamă (…) Vom continua să investim în propria noastră apărare în calitate de stat membru al NATO”.

Advertisements

Sondajul publicat de agenţia LETA şi de televiziunea publică LSM confirmă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Londra: Trafalgar Square, evacuată înainte de festivitățile pentru Jubileul Reginei / Tabloidele britanice spun că s-a auzit o explozie puternică

Redacția

“Se plimbă precum pisicile”. Mai multe orașe din Spania, invadate de mistreți / Și Shakira a fost atacată de un animal sălbatic

Redacția

Hibele din legea privind protecția avertizorilor de integritate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site