RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Motivele pentru care unii cetățeni nu au cunoștință de taxa de salubrizare și modul de aplicare a acesteia

 

Un consilier local se declară surprins de faptul că o parte din cetățenii municipiului nu au cunoștință de taxa de salubrizare și modul ei de aplicare. Subiectul a fost dezbătut în emisiunea “În Obiectiv” difuzată ieri seară de Actualitatea Tv.

  

 

Mulți pășcăneni s-au plâns că nu au avut cunoștință de această taxă și obligațiile pe care le aveau. Acest lucru l-a surprins pe Sorin Olariu, consilier local. „Eu sunt surprins că încă există oameni care nu știu de această modificare. În afară de presă nu am văzut nicăieri să vină o informare pentru cetățeni. Primăria și cei de la Finanțe ar fi trebui să informeze opinia publică, să facă niște modificări. Suntem cetățeni, ar trebui să ne informăm pentru că până la urmă salubritatea face parte din comunitate”, a spus Sorin Olariu. Acesta a mai menționat că au scăzut încasările de la salubritate și că cetățenii trebuie să meargă să plătească pentru a avea servicii de calitate în oraș.

Situația a fost comentată și de Sorin Năcuță, director tehnic al RAGCL, societate din care s-a desprina actualul operator EcoSalubritate. „Trebuie revizuită hotărârea în ceea ce privește taxa, sub două aspecte. Unul ar fi că serviciul de salubritate are o anumită constanță și nu cred că ar trebui să fie condiționată decontarea serviciului de gradul de încasare a acestei taxe. Deci, cred că operatorul ar trebui să factureze lunar serviciul și să își încaseze contra serviciul în termen legal. Al doilea aspect ar fi că o treime a cetățenilor din Municipiului Pașcani sunt plecați în străinătate. Nu cred că este vorba despre lipsa de interes a acestora, ci pur și simplu informația nu ajuns la ei”, a spus Sorin Năcuță. El a mai susținut că unul din factorii care au declanșat această problemă este punerea de acord a Serviciul de Evidență a Populației și Serviciul de Finanțe.

Reamintim că persoanele care nu au încheiat contractele cu cei de la salubritate sunt nevoiți să plătească în baza estimării stabilite în Regulamentul de aplicare a taxei. Acum două săptămâni și săptămâna trecută au mers oameni în audiență la primăria din Pașcani, aceștia invocând numărul persoanelor trecute în plus pe factură.

Related posts

Primăria apelează la împrumut pentru montarea centralelor în unitățile școlare și demararea unor investiții

Marius Parteni

Vremea 29 ianuarie – 26 februarie 2024. De la ger la temperaturi de primăvară. ANM anunţă peste 15 grade Celsius în sudul ţării, la început de februarie

Redacția

Pantazi nu se dezminte! A lipsit de la prima ședință a Comisiei Economice! (Doc)

Marius Parteni
Încarcă...