RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Modernizarea iluminatului stradal, o afacere dubioasă la care primarul Pașcaniului nu renunță

Administrația locală nu renunță la ideea de a cheltui aproximativ 6 milioane lei pentru modernizarea iluminatului stradal, printr-o firmă căreia i-a încredințat într-un mod dubios un contractat intitulat “servicii de estimarea costurilor de realizare a lucrărilor de “Modernizare iluminat public în municipiul Pașcani”.

 

 

  

Contractul a fost încheiat în ultima zi lucrătoare a anului 2016, mai exact 30 decembrie. Beneficiarul contractului este societatea ElectroMagnetica SRL București. În luna noiembrie 2016, reprezentanții acesteia își manifestaseră interesul, conform celor declarate de primarul Dumitru Pantazi, de a realiza un studiu gratuit de modernizare a mai multor străzi, pe linia de iluminat public. La finalul anului, într-o singură zi, a fost demarată o procedură, în urma căreia a fost semnat un contract pentru lucrările prestate.   

Studiul a fost depus la Primăria Pașcani, alături de un deviz general, care cuprinde întreg municipiul, și este estimat la aproximativ 6 milioane lei.

În proiectul de buget venituri și cheltuieli pentru anul 2017, edilul local a prevăzut un million de lei pentru aceste lucrări, diferența urmând a fi achitată în anii următori.

Materialul realizat nu a fost pus în discuția Consiliului Tehnico-Economic din cadrul Primăriei, și nici nu a fost adoptat prin votul consilierilor locali, pe baza căruia se poate demara procedura de organizare a licitației. În plus, nici proiectul sau indicatorii tehnico economici nu au fost puse pe masa aleșilor locali.

Am încercat să aflăm punctul de vedere, pe acest subiect, al primarului Dumitru Pantazi sau cel al reprezentanților de la ElectroMagnetica, dar aceștia nu au răspuns apelurilor telefonice. 

Related posts

Legea privind modificări la Codul penal, promulgată; posibilitatea împăcării în cazul infracţiunilor de furt calificat, eliminată

Redacția

Pașcani: Două zile de sterilizări gratuite pentru animalele de companie, în luna octombrie

Iulia Huțanu

Lucrările anunțate de Consiliul Județean pentru parcul industrial de la Pașcani

Marius Parteni
Încarcă...