RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Mircea Geoană, după ce Moscova a cerut ca NATO să-și retragă trupele din România și Bulgaria: „Nu este treaba Federației Ruse”

Secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice (NATO), Mircea Geoană, spune că nu există nicio posibilitate ca Alianța să negocieze cu Moscova retragerea trupelor NATO din România și Bulgaria, așa cum a cerut recent Rusia.

Acesta spune, în cadrul unui interviu acordat Digi24, că NATO are dreptul să își stabilească prioritățile în funcție de nevoi.

Mircea Geoană spune că „este treaba NATO unde și în ce configurație, în funcție de nevoile de securitate, ne așezăm prezența militară în țările NATO”.

Reacția MAE după afirmațiile diplomației ruse privind prezența NATO în România: Solicitarea este inadmisibilă și nu poate face obiectul unei negocieri

  

21 Jan, 19:30 | Știri externe

Ministrul german de externe: Tăierea Rusiei de la Swift „nu este cea mai ascuțită sabie”. Următorul pas e Nord Stream 2

21 Jan, 18:41 | Știri externe

Blinken anunță că SUA vor răspunde Rusiei, în scris, săptămâna viitoare: ”Am fost de acord cu discuții suplimentare după aceea”

21 Jan, 16:44 | Știri externe

„Răspunsul nostru a fost și rămâne la fel de clar și de transparent: nu există în niciun fel o modalitate de a negocia, de a compromite postura militară a NATO pe teritoriul țărilor NATO. Este treaba NATO unde și în ce configurație, în funcție de nevoile de securitate, ne așezăm prezența militară în țările NATO. Nu este problema Federației Ruse, așa cum noi nu spunem Federației Ruse unde să își pună sau să nu își pună propriile forțe pe teritoriul său.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Financial Times: Guvernul Donald Tusk menține abordarea protecționistă față de acordul comercial UE-Ucraina

Redacția

RAIUL din Europa unde cazarea costă 7 lire pe noapte. „De ce nu vorbește nimeni despre asta?”

Redacția

Joe Biden o așteaptă cu nerăbdare pe Giorgia Meloni, în Biroul Oval. De ce merge Meloni la Casa Albă?

Redacția
Încarcă...