RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Mircea Geoană anunță creșterea numărului de militari străini în România: „Va crește calitatea modului în care ne apărăm teritoriul ”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a anunțat că numărul de militari străini prezenți în România va crește. Acest anunț vine în contextul în care NATO își consolidează prezența în Europa de Est pentru a contracara amenințările potențiale.

Mircea Geoană.  FOTO Arhivă

Mircea Geoană. FOTO Arhivă

Secretarul general adjunct al NATO a declarat, pentru Pro Tv, că Rusia „nu are intenția și nici capacitatea” să agreseze un stat NATO la acest moment, dar poartă „un război hibrid total”.

  

El a adăugat că, deși Rusia nu are intenția și nici capacitatea de a agresa militar vreun stat NATO, războiul hibrid total este declanșat împotriva noastră și vedem atacuri cibernetice, dezinformare, război hibrid, probleme legate de sabotaj, acte de violență și asasinat.

Geoană a menționat că există, în clipa de față, o combinație de crize și de transformări tehnologice și de societate de o complexitate fără precedent. El a subliniat importanța NATO în acest context, afirmând că suntem în interiorul unei alianțe foarte puternice și suntem într-adevăr într-un proces de adaptare și transformare a NATO ca nicicând altcândva în ultimele decenii, inclusiv în planuri de apărare inclusiv prin creșterea producției militare.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ucraina consideră Las Vegas un model pentru alungarea rușilor din sectorul jocurilor de noroc

Redacția

Ciucă, la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social. Creşterea preţurilor la gaze şi energie şi măsurile de protecţie împotriva COVID, pe agendă

Redacția

Aderarea României la Schengen va fi o prioritate a preşedinţiei ungare a UE, promite Szijjarto după întâlnirea cu Kelemen

Redacția
Încarcă...