NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Miracol? S-a împuşcat sub barbă, glonţul i s-a oprit în creştet, pacientul trăieşte!

Bărbatul a vrut să se sinucidă cu o armă artizanală în urma unor reproşuri făcute de soţie. Ce spun medicii despre faptul că glonţul, în traiectul său dintr-o parte în alta a capului, nu a atins nici o zonă vitală?

 

Un bărbat care a încercat să se sinucidă a fost internat în stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Bărbatul în vârstă de 48 de ani a ajuns alaltăseară în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ cu o plagă împuşcată submandibular, bucata de metal traversându-i capul dar neomorându-l, cel mai probabil neatingându-i centrii vitali. „În urma investigaţiilor, pacientul a fost diagnosticat cu o plagă împuşcată transfixiantă submandibular, respectiv cu hemoragie intraventriculară. Bărbatul a fost transferat la Neurochirurgie pentru tratament specific“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Potrivit unor prime informaţii, bărbatul, de loc din judeţul Bacău, a încercat să se sinucidă cu o armă artizanală, după o ceartă cu soţia.

Pacientul, un bărbat cunoscut cu depresie, s-ar fi împuşcat în grajd, sub mandibulă, proiectilul metalic sfredelindu-i creierul şi oprindu-se în oasele craniului. În cauză, Poliţia Bacău a deschis un dosar penal pentru deţinere şi folosire de armă fără drept, respectiv pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. „În seara zilei de 30 ianuarie, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Agăş, pe fondul unor discuţii în contradictoriu în familie, a tras un foc de armă cu o armă artizanală, deţinută ilegal. În urma acestui eveniment a rezultat rănirea persoanei în cauză“, a precizat Cătălina Creţu, purtător de cuvânt al IPJ Bacău. Potrivit poliţiştilor, bărbatul a folosit o armă de foc care lansează proiectile metalice mici la viteze mari.

Medicii de la „Neurochirurgie“, unde a fost transferat bărbatul, precizau ieri că starea acestuia era bună, însă nu se intervenise chirurgical. „Nu ştim ce s-a întâmplat, pentru că nu a comunicat cu noi. Starea generală este bună, este conştient, face tratament pentru a se pregăti în eventualitatea unei intervenţii chirurgicale. S-au făcut investigaţii ca să se vadă care a fost traiectul glonţului, şi este posibil să necesite intervenţie chirurgicală, dar mai trebuie făcute şi alte investigaţii. E bine că nu prezintă semne deficitare în acest moment, însă noi considerăm că a fost o şansă că nu s-a întâmplat nimic“, a precizat dr. Florin Grămadă, purtător de cuvânt al unităţii. (I. CIUHU, M. OLARIU)

Sursa 

loading...
Advertisements

Related posts

Masca de protecție, mai mult în buzunar decât pe față. Regulile de igienă sunt încălcate cu grație

Redacția

Important cercetător de la Universitatea „Cuza” din Iași: „E un virus scăpat de sub control și care va mai produce ravagii”

Redacția

Trei pășcăneni înțepați de căpușe au ajuns la spital

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site