RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Minunea convențiilor individuale la apă a ținut 14 zile. Secretarul Primăriei a formulat raport de nelegalitate

Hotărârea privind convențiile individuale la apă a fost transmisă către Prefectura Iași, însoțită de un raport de nelegalitate. Cele trei ore de dezbatere pe marginea proiectului de hotărâre discutat în ședința de îndată din 30 mai 2016, pot fi privite acum ca pură campanie electorală.

 

  

 

Irina Jitaru, secretarul Primăriei Pașcani, a confirmat faptul că hotărârea trimisă spre avizare la Prefectura Iași, este din punctul său de vedere nelegală. În acest sens a întocmit un raport, unde cel mai probabil a invocat lipsa caracterului de urgență privind adoptarea acestei hotărâri. Vorbim de aceeași persoană care la ședința din 30 mai 2016, nu a avut nimic de obiectat.

De altfel încă de la finalul ședinței din luna mai primarul s-a arătat neîncrezător de forma adoptată. “Haideți să ne lămurim. Eu am venit cu acest proiect de hotărâre și am insistat să fie introdus pe ordinea de zi, cu niște clauze unanim acceptate de ApaVital și Arsacis. Dumneavoastră vreți să discuțați acum regulamentul ARSACIS. Discutați-l, modificați-l și faceți cum vreți. Am însistat pentru ca să începem să demarăm convențiile cu apa. Nu doriți să acceptați proiectul de hotărâre inițiat și inițial acceptat de ApaVital și ARSACIS, dumeavoastră hotărâți. Nu-i treaba mea.  Ceea ce încercați să faceți, cu aceste modificări și completări, nu sunt discutate. Nimeni nu garantează că vor fi respectate”, spunea Dumitru Pantazi în ultima ședința de Consiliu Local din mandatul trecut.

Având caracter normativ, hotărârea privind convențiile individuale trebuia să fie supusă dezbaterii doar însoțită de avizele comisiilor de specialitate ale legislativului local. Cum acest lucru nu a fost posibil, lipsind raportul comisiei economice, primarul Dumitru Pantazi a convocat o ședință de îndată a cărei urgență în mod evident nu exista, decât din prisma campaniei electorale.

Hotărârea adoptată în 30 mai 2016 a fost astăzi publicată pe site-ul Primăriei Pașcani, iar din conținutul său rezultă aspecte hilare. De exemplu, se stipulează că aceste convneții individuale sunt încheiate pe perioadă nedeterminată, iar cetățenii au la dispoziție o perioadă “la fel de nedeterminată” pentru a se constitui în asociații de proprietari.

Mai mult, în forma prezentată pe site, problemele pășcănenilor de la bloc rămân, deoarece pentru a putea semna o astfel de convenție a fost instituită condiția ca datoriile și penalitățile să fie achitate la zi.

Surse din cadrul Primăriei susțin că raportul de nelegalitate a fost întocmit la solicitarea primarului Dumitru Pantazi. Contactat telefonic acesta nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere.

Reamintim faptul că modificările aduse în luna mai proiectului privind metodologia de facturare a serviciilor de apă, pe baza de contracte sau convenții, au fost votate de consilierii PNL și PSD.   

Related posts

Păsările şi animalele nu se pot vinde în pieţele agroalimentare: Primăria spune că DSV a avizat activitatea provizoriu, dar reprezentanţii instituţiei îi contrazic

Marius Parteni

Consiliul Județean Iași a înștiințat Primăria Pașcani, că a depus cererea de finanțare pentru digitalizarea școlilor din municipiu

Răzvan Grecu

Pubelele de gunoi din curtea Ecoserv vor fi date populației! Containerele de deșeuri selective vor fi amplasate în suburbii

Răzvan Grecu
Încarcă...