NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ministrul de Interne francez, despre dosarul romilor: “Franta nu poate primi toata mizeria din Europa!”

Manuel Valls va semna astazi, la Bucuresti, un acord cu titlu experimental privind reintegrarea familiilor de romi revenite din Franta.Franta “nu poate primi toata mizeria din lume si din Europa”, a afirmat ieri, in legatura cu dosarul romilor, ministrul francez de Interne Manuel Valls.

“Astazi, nu putem sa ne permitem sa primim toate aceste populatii care sunt condamnatii pamantului, care sunt hartuite in tara lor, care sunt discriminate”, a declarat el. Franta “are partea sa in materie de azil, in materie de insertie, dar mesajul este clar: fermitatea”, a adaugat el.

“Fara indoiala, inainte de sfarsitul lunii septembrie, 7.000 de romani sau bulgari vor fi repatriati prin sistemul de ajutor pentru reintoarcere” in tara lor, a mai spus ministrul, recunoscand totusi ca exista “si altii care au sosit”.

  

Populatia de romi este estimata de asociatii in Franta la circa 15.000.

Advertisements

“Esentialul solutiei se gaseste la nivel european”, a amintit Manuel Valls.

“Franta nu poate primi toata mizeria lumii, dar trebuie sa-si ia partea sa”, a declarat in 1989 socialistul Michel Rocard, atunci cand era premier.

Reprezentantii Ministerului Muncii si ai Ministerul Administratiei si Internelor vor semna, astazi, un acord-cadru cu cei ai Oficiului Francez pentru Imigratie si Integrare (OFII), pentru instituirea, cu titlu experimental, a unui sprijin pentru reinsertia familiilor de romi revenite din Franta. Conform acordului, OFII va acorda un “ajutor de revenire” familiilor de cetateni romani apartinand minoritatii rome, revenite din Franta. Acordul-cadru va fi semnat la Palatul Victoria, in prezenta premierului Victor Ponta, dupa ce seful Guvernului va avea o discutie cu cei doi ministri francezi.

Aproximativ 500 de romi vor picheta azi Guvernul si Palatul Cotroceni, organizatorii, nemultumiti de lipsa de interes si actiune a Executivului pentru integrarea romilor, precizand ca protestul are legatura directa cu vizita in Romania a ministrilor Manuel Valls si Bernard Cazeneuve. “Faptul ca doi oficiali francezi vin la Bucuresti pare cu atat mai rusinos”, a declarat ieri, pentru Mediafax, presedintele Aliantei Civice Democrate a Romilor, Marian Daragiu.

Advertisements

sursa Mediafax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un pășcănean nemulțumit că nu se poate odihni, arată cu degetul spre familiile cu 60 de copii, din cartier

Ema Roman

Palatul Cantacuzino prin ochii tinerelor generaţii: “N-a mai rămas nimic…Am găsit totul în ruină”

Ema Roman

Biblioteca Județeană Gheorghe Asachi din Iași, donație de cărți pentru copii instituționalizați

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site