RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministrul bulgar al apărării vede Moldova ca pe o următoare țintă a Rusiei

„Dacă căutăm logica, Moldova ar putea fi următoarea victimă a Rusiei”, a declarat ministrul bulgar al apărării, Dragomir Zakov, transmite publicația bulgară DNEVNIK, citată de Rador. Motivul comentariului său a fost legat de speculațiile despre care va fi următoarea țintă a președintelui rus, Vladimir Putin, dacă acțiunile militare în Ucraina se vor finaliza cu succes.

El a precizat că în momentul de față armata bulgară asigură securitatea țării, dar în cazul unei escaladări serioase a tensiunilor se poate solicita ajutor. Un astfel de ajutor ar putea fi asigurat în câteva zile. Zakov a subliniat că numai la cererea Bulgariei pot veni în țară forțe NATO suplimentare.

Ministrul bulgar al apărării a spus încă o dată că în acest moment Bulgaria nu are cum să furnizeze Ucrainei avioane de luptă. El a explicat că mai puțin de jumătate dintre MiG-29-urile bulgare se ridică de la sol, pentru că sunt diverse probleme.

Asta presupune o nouă problemă serioasă. „Trebuie să luăm decizii urgente în următoarele câteva luni. Rusia nu va putea să-și îndeplinească obligațiile contractuale privind lucrările de reparație și întreținere. Noi însă trebuie să continuăm să ne protejăm spațiul aerian”, a adăugat Zakov.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Câciu, despre măsurile fiscal-bugetare: Nu este vorba de austeritate sau reducere de personal sau salarii

Redacția

Ligia Deca a evitat să dea un răspuns la întrebarea dacă Bode a plagiat: Din punctul meu de vedere, orice plagiat dovedit trebuie să fie sancționat / Domnul Bode trebuie să ia ce gest îi dictează conștiința

Redacția

Explozie pe un pod de cale ferată din Rusia, traficul feroviar este perturbat

Redacția
Încarcă...