RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministrul britanic de externe David Cameron, victima unei farse. A avut o convorbire video cu o persoană care s-a dat drept fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko

Ministrul britanic de externe David Cameron a avut un schimb de mesaje şi a purtat o convorbire video cu o persoană care pretindea că este fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko, dar s-a stabilit ulterior că interacţiunile au fost de fapt o farsă, a declarat vineri Ministerul de Externe de la Londra, relatează Reuters, transmite News.ro.

„În timp ce apelul video părea în mod clar să fie cu domnul Poroşenko, în urma conversaţiei, ministrul de externe a devenit suspicios”, a precizat Ministerul de Externe într-un comunicat.

„Departamentul a investigat acum şi a confirmat că nu a fost autentic şi că mesajele şi apelul video au fost o farsă”, precizează Foreign Office.

Comunicatul nu a oferit detalii despre ce s-a discutat în timpul schimburilor de mesaje şi al convorbirii, în afară de faptul că interlocutorul i-a cerut lui Cameron datele de contact ale altor persoane.

  

Ministerul de Externe precizează că David Cameron a ales să facă publică farsa, pentru „cazul în care înregistrarea video este manipulată şi folosită ulterior şi pentru a se asigura că şi alţii sunt conştienţi de acest risc”.

„Deşi îşi regretă greşeala, ministrul de externe consideră că este important să semnaleze acest comportament şi să intensifice eforturile pentru a contracara utilizarea dezinformării”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ministrul Finanțelor anunță că va cere demisii la nivelul conducerilor ANAF și Autorității Vamale Române

Redacția

Repartizarea cazurilor de COVID-19 pe județe. Suceava a raportat aproape 100 de cazuri noi. În Harghita sunt doar 3 persoane infectate

Redacția

Aurescu consideră necesară crearea unor mecanisme eficiente de sancțiune la adresa Rusiei

Redacția
Încarcă...