RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Alegeri locale și europarlamentare 2024. Campania electorală s-a încheiat sâmbătă dimineața. Ce nu mai au voie candidații și partidele să facă

Campania electorală, care a început pe data de 10 mai, s-a încheiat sâmbătă, la ora 7,00, românii cu drept de vot fiind aşteptaţi duminică la urne să îşi aleagă reprezentanţii în Parlamentul European şi pe cei în administraţia locală, scrie Agerpres.

Carte de identiate, vot, alegeriFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

În acest an, 207.389 de candidaturi au fost înscrise pentru alegerile locale, iar pentru alegerile europarlamentare au intrat în cursa electorală 494 de candidaţi.

  

Timp de o lună, candidaţii intraţi în competiţia pentru un loc în Parlamentul European sau în conducerea administraţiilor locale şi-au transmis mesajele prin intermediul afişelor electorale sau prin întâlnirile cu alegătorii.

După încheierea campaniei electorale, materialele de propagandă electorală de orice tip trebuie îndepărtate din clădirea sediului secţiei de votare din ţară.

Potrivit unei hotărâri a Biroului Electoral Central, îndepărtarea materialelor de propagandă electorală de orice tip din clădirea sediului secţiei de votare din ţară şi de pe respectiva clădire se dispune de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi se aduce la îndeplinire prin persoanele desemnate de primar în cel mult două ore de la comunicare.

Este interzisă continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale şi anume din data de 8 iunie,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Firea: Nicuşor Dan nu e în stare să construiască nimic / Replica primarului general: Incompetenţa ar trebui să fie prilej de reflecţie

Redacția

Noua ambasadoare SUA la București, primită de Klaus Iohannis. Discuții despre programul Visa Waiver

Redacția

Fără surprize în preliminariile Euro 2024: Victorii la scor pentru Franța și Anglia – Rezultatele zilei

Redacția
Încarcă...