RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministrul austriac de Interne vrea reluarea discuțiilor aderării terestre a României la Schengen, după rezultatele „compromisului”

Ministrul austriac de Interne Gerhard Karner, a declarat, marți, că țara sa va aștepta rezultatele deschiderii spațiului Schengen pentru Bulgaria și România pe calea aeriană și navală, și abia apoi va reflecta asupra deschiderii frontierelor terestre. 

Karner a spus că UE ar trebui să permită extrădarea migranților fără azil FOTO Profimedia

Karner a spus că UE ar trebui să permită extrădarea migranților fără azil FOTO Profimedia

După lungi negocieri cu Sofia și București, am ajuns la un compromis la sfârșitul anului trecut, dar încă nu știm cum va funcționa Schengen de la sfârșitul lunii martie. Orice altceva ar fi pripit și contraproductiv”, a declarat ministrul austriac de Interne Gerhard Karner, înainte de reuniunea de astăzi a miniștrilor de resort de la Bruxelles, potrivit Radio Bulgaria.

  

Comisia Europeană insistă ca Austria să renunțe la blocarea celor două țări pentru intrarea lor în spațiul Schengen și pe cale terestră.

Printre condițiile impuse de Viena se numără ca ambele țări să primească înapoi refugiații înregistrați care locuiesc în prezent în Austria, precum și garantarea securității la frontierele externe ale UE și a unor ofițeri suplimentari de la agenția de frontieră Frontex.

Karner a mai spus că UE ar trebui să permită extrădarea migranților fără azil din Afganistan și Siria.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Prima zi de carantină la Sibiu. Polițiștii au blocat ieșirile din oraș și au verificat declarațiile pe propria răspundere

Redacția

Sportivul echipei de rugby Ştiinţa Baia Mare, “foarte probabil” infectat cu varianta Omicron a coronavirusului

Redacția

Cele trei femei din Europa emergentă care ar putea conduce în curând NATO

Redacția
Încarcă...