NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministerul Justiției pregătește Cardul European pentru persoanele cu dizabilități

Persoanele cu dizabilități din România care doresc să beneficieze de acces gratuit sau subvenționat parțial la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber, organizate și în alte state membre ale Uniunii Europene, pot solicita direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului de care aparțin eliberarea unui card european pentru dizabilitate.

 

Cardul este emis în cadrul proiectului pilot “Asigurarea mobilităţii pentru persoanele cu dizabilităţi în România şi Europa”, finanţat de Comisia Europeană, și facilitează accesul la evenimente care se organizează în alte șapte state membre, incluse în proiect: Cipru, Malta, Estonia, Finlanda, Italia, Belgia şi Slovenia. Fiecare țară stabilește care sunt facilităţile pe care le acordă posesorilor de card european pentru dizabilitate.

Cardul european se eliberează la cerere şi pot beneficia de el toate persoanele cu dizabilităţi (copii şi adulţi), indiferent de gradul şi tipul de handicap înscris în certificatul de handicap emis de comisiile de evaluare din judeţe sau din Bucureşti. Solicitanţii trebuie să depună, personal sau prin reprezentant, cerere şi o poză recentă la direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului de la nivelul fiecărui judeţ sau sector din Bucureşti, în evidenţa căreia sunt înregistrați, până la data de 30.11.2017. Cererea poate fi trimisă şi prin e-mail, la adresele menționate pe site-ul proiectului: dizab.eurocard.gov.ro. Tot de acolo poate fi descărcată şi cererea de înscriere.

Primul lot de carduri este în curs de tipărire şi va putea fi transmis direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului în următoarele două săptămâni, în baza solicitărilor primite.

Sursa evz.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Un medic ieșean îndeamnă la optimism: „10 motive să nu ne temen de coronavirus”

Redacția

Grupul de Comunicare Strategică: Creşte numărul testelor efectuate pentru depistarea cazurilor de COVID-19

Redacția

Românii care intră în ţară prin Vama Nădlac, nemulţumiţi că trebuie să meargă în izolare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site