NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

„Milostenia văzută prin ochii copiilor”, în parohia Sfântul Dumitru – Zmeu

Joi, 5 decembrie 2013, în parohia Sfântul Dumitru – Zmeu din protopopiatul Paşcani, elevii și profesorii de la Şcoala Gimnazială Zmeu- comuna Lungani, şcolarii claselor I-IV, alături de învăţători, și preşcolarii de la Grădiniţa Zmeu, alături de doamnele educatoare, au participat la slujba Sfintei Liturghii, oficiată de pr. paroh  Tudose Sergiu-Constantin, după care și-au împărțit reciproc cadouri. Manifestarea a făcut parte din cadrul unui proiect de parteneriat educaţional, „Milostenia văzută prin ochii copiilor”.

 

„Împreună, mic cu mare, ne-am bucurat de harul divin revărsat de Bunul Dumnezeu în timpul Sfintei Liturghii, iar la urmă, copiii şi-au împărţit daruri. Am plecat în demararea şi derularea acestui proiect, de la premisa ideii că spiritul milostiv trebuie dezvoltat de la o vârstă cât mai fragedă, iar preşcolarii şi şcolarii prezenţi au fost cei către care s-a adresat scopul proiectului. Sub motto-ul «Noi suntem ajutoarele lui Moş Nicolae», cei mici au oferit din jucăriile şi lucrurile lor, celor care au mai multă nevoie de acele daruri. Zâmbetele de pe chipul copiilor, au fost cea mai grăitoare dovada că proiectul şi-a atins scopul, acela de a fi milostivi, de a fi mai buni şi de a-i ajuta pe semenii noştri.

  

La sfârşitul activităţii, biserica a răsunat de glasul cristalin al copiilor, care împreună cu enoriaşii prezenţi, sub coordonarea cadrelor didactice şi a părintelui paroh, au cântat colinde, dând astfel startul sezonului de cântece şi colinde dedicate marii sărbători a Naşterii Domnului. Dorim astfel ca această manifestare să se noteze în lista de activităţi din postul Crăciunului și să devină o tradiţie locală. S-a decis în final, că în zilele următoare, specificul activităţii să se extindă, adică vom face o colectă de bunuri materiale şi alimente, pentru a ajuta pe cei nevoiaşi din localitate. Mulțumim directorului instituției de învățământ și cadrelor didactice implicate”, a declarat prof. Ilie Iurciuc, iniţiatorul proiectului.

foto: Doxologia.ro

Advertisements
Advertisements

sursa Mitropolia Moldovei si Bucovinei

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un nou record de infectări și de pacienți internați la ATI

Redacția

Lansare de film religios la biserica Spitalului Municipal Paşcani

Redacția

Milioane de vieți, salvate de vaccinarea anti-COVID

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site