RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

„Milostenia văzută prin ochii copiilor”, în parohia Sfântul Dumitru – Zmeu

Joi, 5 decembrie 2013, în parohia Sfântul Dumitru – Zmeu din protopopiatul Paşcani, elevii și profesorii de la Şcoala Gimnazială Zmeu- comuna Lungani, şcolarii claselor I-IV, alături de învăţători, și preşcolarii de la Grădiniţa Zmeu, alături de doamnele educatoare, au participat la slujba Sfintei Liturghii, oficiată de pr. paroh  Tudose Sergiu-Constantin, după care și-au împărțit reciproc cadouri. Manifestarea a făcut parte din cadrul unui proiect de parteneriat educaţional, „Milostenia văzută prin ochii copiilor”.

 

„Împreună, mic cu mare, ne-am bucurat de harul divin revărsat de Bunul Dumnezeu în timpul Sfintei Liturghii, iar la urmă, copiii şi-au împărţit daruri. Am plecat în demararea şi derularea acestui proiect, de la premisa ideii că spiritul milostiv trebuie dezvoltat de la o vârstă cât mai fragedă, iar preşcolarii şi şcolarii prezenţi au fost cei către care s-a adresat scopul proiectului. Sub motto-ul «Noi suntem ajutoarele lui Moş Nicolae», cei mici au oferit din jucăriile şi lucrurile lor, celor care au mai multă nevoie de acele daruri. Zâmbetele de pe chipul copiilor, au fost cea mai grăitoare dovada că proiectul şi-a atins scopul, acela de a fi milostivi, de a fi mai buni şi de a-i ajuta pe semenii noştri.

  

La sfârşitul activităţii, biserica a răsunat de glasul cristalin al copiilor, care împreună cu enoriaşii prezenţi, sub coordonarea cadrelor didactice şi a părintelui paroh, au cântat colinde, dând astfel startul sezonului de cântece şi colinde dedicate marii sărbători a Naşterii Domnului. Dorim astfel ca această manifestare să se noteze în lista de activităţi din postul Crăciunului și să devină o tradiţie locală. S-a decis în final, că în zilele următoare, specificul activităţii să se extindă, adică vom face o colectă de bunuri materiale şi alimente, pentru a ajuta pe cei nevoiaşi din localitate. Mulțumim directorului instituției de învățământ și cadrelor didactice implicate”, a declarat prof. Ilie Iurciuc, iniţiatorul proiectului.

foto: Doxologia.ro

sursa Mitropolia Moldovei si Bucovinei

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Sfintii Trei Ierarhi . Sarbatoarea reconcilierii. Traditii si obiceiuri

Redacția

Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care va extinde de la trei la cinci zile pe săptămână programul de distribuire a alimentelor în școli

Redacția

Ieşenii, sub media naţională la salarii. Unde se câştigă la Iaşi cel mai bine şi unde, cel mai puţin. De la 2.300 la 10.000 lei

Redacția
Încarcă...