RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Membrii Consiliului de Administraţie al PSA Paşcani demisionează în bloc dacă legislativul local nu obligă ApaVital să încheie contract pentru serviciile de epurare. Document: “Întreaga responsabilitate vă revine în totalitate”(DOC)


Decizie surprinzătoare a membrilor Consiliului de Administraţie de la Prest Serv Apa SA. Aceştia demisionează din funcţii dacă Consiliul Local nu va întreprinde măsuri concrete pentru ca societatea locală să îşi încaseze sumele pentru serviciile de epurare de la ApaVital. Inclusiv directorul general Aristotel Katzighera îşi va da demisia.

 Consiliul de Administraţie al societăţii a întocmit o informare pe care a transmis-o consilierilor locali şi conducerii Primăriei. Membrilor legislativului local aceasta a fost transmisă prin poştă, tocmai pentru ca toţi aleşii să aibă cunoştinţă de cauză asupra situaţiei societăţii.

“În cazul în care Consiliul Local al municipiului Paşcani, ce are competenţă exclusivă de a rezolva acest conflict generat ca urmare a hotărârilor luate până acum, nu întreprinde măsuri pentru medierea lui cât mai urgent, Consiliul de Administraţie al SC PREST SERV APA SA va înceta în bloc contractele de mandat datorită imposibilităţii fortuite de executare şi va lua decizia încetării contractului de mandat al directorului general din cauza imposibilităţii respectării obiectului contractului şi a asigurării condiţiilor de administrare eficientă a bunurilor din proprietatea publică a unităţii administrative – teritoriale precum şi de menţinere în funcţie capacităţile de producţie, iar întreaga responsabilitate pentru situaţia creată vă revine în totalitate”, se arată în adresa transmisă primarului şi consilierilor locali.   

  

 Tot în acest document membrii Consiliului de Administraţie solicită în regim de urgenţă Consiliului Local să determine operatorul ApaVital să semneze contractul pentru serviciile de epurare, în caz contrar începând cu 2 iunie 2015 Prest Serv Apa va presta serviciul doar pentru utilizatorii aflaţi sub contract.

 “În caz contrar, începând cu data de 2 iunie 2015, pentru a respecta prevederile legale şi licenţa de operare, SC PREST SERV APA SA, va presta activitatea de epurare ape uzate doar pentru utilizatorii cu care se află sub contract”, se mai arată în adresa Consiliului de Administraţie de la PSA Paşcani.    

 În documentul întocmit membrii consiliului au precizat toate demersurile făcute pentru ca această activitate să se desfăşoare în condiţii legale. Reprezentanţii executivului nu au putut fi contactaţi pentru a comenta demersul membrilor CA. 

 Vezi aici adresa Consiliului de Administrație

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Primarul s-a lămurit: Aderarea la ARSACIS, singura soluție de dezvoltare și extindere a rețelelor de apă

Marius Parteni

Corecții aduse proiectului privind zonarea municipiului, pe baza căruia se vor plăti taxele și impozitele de anul viitor (DOC)

Marius Parteni

Post vacant de psiholog practicant la Centrul Social Multifuncțional din Târgu Frumos (DOC)

Redacția
Încarcă...