RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Medicul Mihăilescu a scăpat de un an din pedeapsa primită inițial pentru luare de mită

Magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au admis ieri apelul formulat de Corneliu Mihăilescu (64 de ani) și au dispus reducerea pedepsei acestuia la doi ani de închisoare, cu suspendare. Inițial, acesta fusese condamnat de Tribunalul Județean la trei ani de închisoare, cu suspendare.

 

Doctorul Corneliu Mihăilescu, de la Spitalul Municipal Pașcani, a fost acuzat de procurori că a cerut „o cinste“ de 300 de lei de la familia unui pacient care, până la urmă, a decedat în unitatea medicală. În urmă cu aproape trei ani, Vasile Achihăi (36 de ani), din Vânători, a ajuns la Spitalul Pașcani. Pacientul căzuse din podul grajdului și își rupsese piciorul drept. Soția lui a sunat la Ambulanță, iar Vasile Achihăi a ajuns la spital cu o fractura deschisă de gambă.

  

Medicul de gardă a anunțat rudele că, în urma unei evaluări, urmează să stabilească dacă pacientul va fi sau nu transferat la un spital din Iaşi. Oamenii legii au precizat că pe „fir“ a intrat în acel moment șeful Secției de Chirurgie, Corneliu Mihăilescu, care a dat asigurări familiei că totul va fi bine și că va fi nevoie de câteva zile pentru a se efectua analizele.

Anchetatorii au stabilit că, pentru mai multă siguranță, tatăl victimei i-a oferit atunci doctorului suma de 100 de lei. A doua zi, rudele pacientului au venit din nou la spital și au mers la medicul Mihăilescu. Procurorii au menționat că, atunci, doctorul a întrebat rudele pacientului dacă sunt de acord ca acesta să fie transferat la Iași, după care ar fi spus că, pentru asta, „trebuie să-i facă o cinste“. Oamenii legii au afirmat că, în acel moment, un cumnat de-al pacientului i-ar fi întins cadrului medical suma de 300 de lei.

Starea de sănătate a lui Vasile Achihăi s-a înrăutățit, fapt ce i-a determinat pe reprezentanții spitalului să transporte victima în sala de operații. Bărbatul a intrat în comă și a decedat. Rudele victimei au anunțat apoi autoritățile de cele întâmplate.

sursa flacara iasului

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Pășcănean depistat în trafic fără permis de conducere

Redacția

Țigări de contrabandă descoperite într-un Q7 la Moțca

Marius Parteni

Captură impresionantă de țigări descoperită de polițiștii din Pașcani. 3.700 de pachete de proveniență Ucraina au fost confiscate. Șoferul care le transporta a fost reținut pentru 24 de ore

Marius Parteni
Încarcă...