NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

În județ nu se comercializează carne de cal

Încă din data de 22 februarie a fost demarată, de Direcţia de Sănătate Veterinară şi Siguranţa Alimentelor Iaşi o campanie de verificare a tipurilor de carne comercializată în măcelăriile şi carmangeriile din judeţul Iaşi. Au fost prelevate şi trimise spre analiză 43 de probe şi eşantioane de carne, iar concluzia rezultatelor acestor ananlize efectuate în laboratoare de specialitate a fost că la Iaşi se comercializează doar carnea de vită, nu de cal.

 

Acţiunea de verificare a tipurilor de carne, a calităţii şi provenienţei lor, a trasabilităţii aferente, deşi nu este la început, va continua în acelaşi rim şi în perioada următoare, mai ales că se apropie şi perioada sărbătorilor pascale. Dacă până acum au fost mobilizaţi doar patru inspectori din cadrul Biroului de Igienă şi şase medici veterinari specializaţi în acţiuni de control, DSVSA Iaşi intenţionează să sporească numărul celor implicaţi în perioada imediat următoare.

sursa flacara iasului

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Prima ședință cu microfoane în Consiliul Local

Ema Roman

Listele cu angajații RAGCL ce vor fi disponibilizați sunt în lucru. Conducerea va aplica programul de concediere colectivă

Marius Parteni

Marcel Vela anunță primul demers pentru înființarea Poliției Animalelor: Un pas mic, dar important

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site