RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Medici: Mieii sub opt kilograme nu sunt buni de consum

Mielul poate fi toxic dacă e prea mic. Şi nici proteine nu are. Medicii veterinari spun că mielul este bine dezvoltat şi sănătos pentru consum doar dacă are peste 8 kilograme. O friptură gustoasă şi sănătoasă depinde de greutatea mielului. Aşa că nu vă lăsaţi păcăliţi de comercianţii care încearcă cu orice preţ să îşi vândă marfa.

Medicii veterinari spun că mieii sub opt kilograme nu sunt buni de consum. Mai mult, carnea lor conţine substanțe toxice pentru oameni.

„Este o carne săracă în calități nutritive, o carne infiltrată, o carne cu umiditate crescută. Ideal este să cumpărăm un miel care are în jur de 10 – 12 kilograme cu o vârstă de peste 6 săptămâni. La 6 săptămâni îi rup cornițele și ne putem ghida după acest indiciu”, explică Elena Ișan, șef laborator DSV Iași.

  

Clienţii sunt interesaţi mai mult de preţ, nu de calitate.

Cine are semne de întrebare cu privire la calitatea cărnii poate merge la un laborator. La Direcția Sanitar Veterinară analiza unei probe de carne costă 50 de lei, iar rezultatul se dă în 24 de ore.

sursa stirile digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

„Coace din inimă” : Concurs cu premii oferite de Pakmaya

Redacția

Un băiețel cu probleme de vedere ar fi fost umilit de învățătoare, după ce i-a oferit un mărțișor. Femeia spune că elevul nu a înţeles reacţia ei

Redacția

Tânăr din județul Iași mort în Italia. Apelul familiei îndurerate

Redacția
Încarcă...