RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Marcel Ciolacu susține că Bucureștiul s-ar putea separa de Bulgaria pentru aderarea la spațiul Schengen

Premierul Marcel Ciolacu a acordat un interviu pentru Bloomberg, în cadrul căruia a menționat că Bucureștiul ar putea lua în considerare separarea de Bulgaria în cazul aderării la spațiul Schengen,  în cazul în care negocierile duc la un rezultat mai bun.

Marcel Ciolacu, declarații cu privire la aderarea României la spațiul Schengen Foto: Inquam Photos

Marcel Ciolacu, declarații cu privire la aderarea României la spațiul Schengen Foto: Inquam Photos

În interviul acordat Bloomberg, premierul României a numit eșecul României de a adera la spațiul Schengen drept o „profundă nedreptate”, declarând că va căuta toate măsurile legale de ieși din această situație. Una dintre măsurile pe care le-ar putea adopta Guvernul României este de a separa țara noastră de Bulgaria în cazul aderării la Schengen, dacă negocierile ar duce la un rezultat mai bun. România și Bulgaria au încercat timp de mai mult de un deceniu să intre în spațiul Schengen, însă Austria și Țările de Jos au blocat accesul, deși ambele țări au îndeplinit condițiile stabilite.

  

Marcel Ciolacu a amintit că România, împreună cu ceilalți lideri NATO și UE, a contribuit la ajutorul față de Ucraina. „România este cea care a suportat cea mai mare parte a tranzitului exporturilor ucrainene.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

România avea în 2020 cei mai mulți stupi dintre toate țările UE/ Evoluția famiilor de albine în ultimii 30 de ani în țara noastră (Grafic)

Redacția

Creţu, iritată de dezinteresul Guvernului României pentru Autostrada Iaşi-Târgu Mureş: „Avem bani de infrastructură. Nu avem proiecte“

Redacția

Ciucă: A doua cerere de plată din PNRR urmează să fie transmisă CE până la finele lunii octombrie

Redacția
Încarcă...